A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kersák Roland debütálhat az NB I-ben

Hatalmas lehetőség előtt áll 26 esztendős kapusunk, Kersák Roland, aki Varga Bence öt sárga lapos eltiltásának is köszönhetően, debütálhat az NB I-ben szombaton Debrecenben. Kapusunk rengeteget dolgozott azért, hogy eljöjjön ez a pillanat, így nagyon motiváltan várja a meccset.

„Kersi” a keret régi motorosai közé tartozik, hiszen 2021 nyarán Szabó István hozta magával Dabasról érkezve, ahol elsőszámú kapusnak számított még vezetőedzőnknél. Varga Bence mögött második lett a sorban, az NB II-ben 6 alkalommal védett, emellett 3-szor a kupában is vele kezdődött a csapat névsora. Emlékezetes találkozói is akadtak, hiszen a Szentlőrinc ellen büntetőt hárított az NB II-es bajnokságban, a kupában pedig két NB I-es klub, éppen a DVSC elleni hazai siker, illetve a Honvéd elleni szoros vereség alkalmával is ő védhetett a sorozatban. Régóta várt a lehetőségre, mely elmondása szerint a PAFC elleni bajnoki lefújása után tudatosult benne.

– Megmondom őszintén, a mérkőzésen nem láttam, amikor Bence sárga lapot kapott. A meccs után hallottam én is tőle, azzal pedig tisztában voltam, hogy ez neki az ötödik. Eddig is úgy készültem, hogy bármikor számíthasson rám a stáb, már a Puskás elleni meccs előtt is szó volt erről, hiszen rövid idő állt rendelkezésünkre a kupa után. Előny azért, hogy egy teljes hetem van készülni, de tulajdonképpen lassan két éve ezért dolgozom, így nem ér váratlanul a dolog – mondta Kersák Roland.

A Debrecen ellen nem először védhet Kersák, a 2021-es siker alkalmával hosszabbításban nyert akkor NB II-es csapatunk az NB I-es rivális ellen a kupában. Szép emlék ez számára is, de ez már egy teljesen más párosítás lesz.

– Jól emlékszem a mérkőzésre, nagy siker volt az a továbbjutás, be kell vallani azt is, hogy a szerencsével sem álltunk hadilábon. A 93. percben tudtunk egyenlíteni, aztán a hosszabbításban jutottunk tovább. Jó mérkőzés volt, jól is ment nekünk a játék, de ez most egy más találkozó lesz, már csak azért is, mert mi megyünk a Nagyerdei Stadionba, ahol biztosan kiváló körülmények várnak ránk, jó pályával – mondta Kersák Roland.

Különleges érzés számára úgy készülni, hogy vele kezdődik majd a csapat névsora, az pedig igazán boldoggá teszi, hogy a társaktól is rengeteg biztatást kap, hiszen tudják, mennyit dolgozott ezért a lehetőségért.

– Profin készülök mindig, így most is. Folyamatosan nézem az NB I-es meccseket, így a Debrecent is maximálisan követtem. Tisztában vagyok vele, hogy rendkívül jó, kitűnő rúgótechnikával megáldott támadóik és játékosaik vannak, a pontrúgásokban is erősek. Résen kell lenni, akár a rögzített helyzeteknél, akár az átlövéseknél is. Nehéz mérkőzés lesz, de mindent megteszek, hogy legalább pontot szerezzünk, ehhez a magam részéről az kellene, hogy ne kapjunk gólt, ami különösen nagy siker lenne számomra is. Az különösen pozitív, hogy a társak is nagyon támogatnak. A többség már itt volt, amikor elkezdtük az első NB I-es szezont, így látják, hogy azóta minden napom arról szól, hogy bemutatkozhassak. Talán még a padon is jobban együtt élek így a játékkal néha. Kapom a jó visszajelzéseket, örülnek, hogy eljuthatok idáig én is, ez sokat jelent nekem – tette hozzá Kersák Roland.

Noha Kecskeméten közel két éve várja az esélyt, ez egy jóval régebbre visszanyúló folyamat és munka eredménye lehet. Nemrég még az NB III-ban védett, most viszont az élvonalbeli bemutatkozás kapujában jár már 26 évesen.

– Már 5 évesen elkezdtem, így ez egy igen hosszú út, akkor is, ha olyan 15-16 évesen fogalmazódott meg bennem is, hogy de jó lenne egyszer eljutni erre a szintre. Onnantól kezdve minden ennek volt alárendelve. Amikor feljutottunk az NB II-ből és jelezték felém, hogy számítanak rám továbbra is, akkor éreztem először azt, hogy mekkora dolog lenne odaérni valóban az NB I-be. Pláne ilyen hamar, hiszen a csapattal együtt jutottam el én is a harmadosztályból az élvonalba. Ez akkor is egy gyors tempó, ha már nem vagyok annyira fiatal. Az első évben két nagyon jó kapus volt előttem Varga Bence és Varga Ádám személyében, így el kellett fogadnom, hogy akárhogy védhetek edzésen, ha hozzák magukat a meccseken, akkor nekem várnom kell. Minden meccsre úgy készültem, hogy védenem kell, hiszen ha nem így gondolkodik egy kapus, akkor nehéz helyzetbe kerülhet. Idén megkaptam azt a bizalmat, hogy előrébb lépjek a sorban, így megvolt a realitása annak, hogy játszhatok, ennek most jött el az ideje – zárta gondolatait Kersák Roland.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók