A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Kecsó mostantól a Vadaskertben is várja a drukkereket

Tavaly nyáron csatlakozott hozzánk jó eredményeket szállító kabala kecskénk, Kecsó, aki érkezése óta még ingázva érkezett hozzánk a hazai meccsekre. Ez mostantól megváltozik, ráadásul bármikor meglátogathatják szurkolóink a Kecskeméti Vadaskertben.

Gáspár Ferenc és Tokovics Tamás között Kecsó, klubunk kabalája 

Kecsó kedden költözött be új otthonába, s noha Gáspár Ferenc és családja nagyon sajnálta, hogy meg kell válniuk tőle, kabalánk szempontjából ez volt a legjobb döntés.

– Legutóbb is nagyon gyorsan feloldódott, az első alkalommal amikor beléptünk a pályára, szinte úgy viselkedett, mintha ő oda született volna. Otthon kicsit zűrös volt a helyzete, hiszen egyedüli kecske volt, sok törődést igényelt, illetve messziről kellett behordani, ami egy állat esetében sosem jó dolog. Ettől függetlenül amikor eldőlt, hogy megvan Kecsó új otthona, akkor az egész család ledöbbent hirtelen, mert nagyon hozzá nőtt a szívünkhöz. Ez a jó döntés viszont, mert biztos vagyok benne, hogy itt nagyon jó helye lesz – mondta Gáspár Ferenc, Kecsó eddigi gazdája.

A Kecskeméti Vadaskertben társasága is lesz már Kecsónak, rögtön két kis barátot is kap. Innentől ráadásul bárki látogathatja és találkozhat majd vele, meccsnapokon kívül is.

– Biztos vagyok benne, hogy eddig is jó kezekben volt Kecsó, de abban is, hogy jó helyre került, hiszen mi napi szinten állatok között vagyunk, ez a fő tevékenységünk is. Már év elején is felvetődött, hogy esetleg költözzön, mi már akkor is azt mondtuk, hogy nyitott kapukat döngetnek, mert örömmel fogadjuk. Nekünk is jó, hogy valamivel hozzájárulhatunk a kecskeméti sikerekhez, hiszen aki lokálpatrióta, valamilyen szinten mindenképpen kötődik a csapathoz, örül a jó eredményeknek. Nekünk is jó, hogy Kecsó hozzánk került, hiszen aki eddig nem kötődött annyira a Vadaskerthez, most az is kijöhet meglátogatni őt, aki pedig mint család érkezik, akár így kapcsolódhat majd a KTE-hez. Mindenki jól jár ebben a helyzetben tehát. Az első napját még egyedül töltötte, hogy szokja a helyét, de kapott már két társat is, ők lehetnek majd az utánpótlás, akikkel jól érezheti magát – mondta Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója.

Klubunk is természetesen örül annak, hogy Kecsó mostantól a kecskemétiek hétköznapjainak részéve válhat.

– A feljutás után jött az elhatározás részünkről, hogy szeretnénk egy kabalát a mérkőzéseinkre, a választás szinte kézenfekvő volt. Azóta messzebbről járt be hozzánk a mérkőzésekre, így megoldást kellett találni arra is, hogy közelebb kerüljön hozzánk, és ha már kézenfekvő volt a választásunk a kabala választásakor, legalább annyira egyértelmű volt, hogy a Kecskeméti Vadaskert lenne számára a megfelelő otthon a városban. Bízom benne, hogy sokaknak szerez majd örömet továbbra is akár új otthonában, akár a mérkőzéseken – mondta dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője.

Dr. Filus ANdor és Tokovics Tamás

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók