A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Interjú: Kuntics meghálálná a szurkolók bizalmát

Csütörtökön hivatalosan is bemutatta a KTE új vezetőedzőjét, az NBIII-as csapat irányítását Zoran Kuntics veszi át. Klubunk korábbi játékosa 25 év után tér vissza Kecskemétre, ahol legalább olyan sikeres szeretne lenni, mint régi jó barátja, Tomiszlav Szivics.

Ózdon bajnoki címet és feljutást ünnepelhetett idén új edzőnk

1994-ben kerültél a KTE-hez játékosként, egy dél-koreai légióskodáson voltál éppen túl. Hogyan jött számodra ez a lehetőség, ki csábított ide? 

A dél-koreai szerződésem lejárta után tértem éppen haza. Jugoszláviában akkor a háború miatt nagyon nehéz volt a helyzet, Tomiszlav Szivics viszont éppen itt játszott Kecskeméten, ő hívott a klubhoz. Azt mondta, hogy jöjjek ide NBIII-ba, jó a csapat, minden körülmény tökéletes. Így is lett, kialakult egy nagyon jó csapat, mellyel megnyertük a bajnokságot. A városban is nagyon jól éreztem magam, noha még magyarul sem beszéltem akkor. Ez a mai napig nem változott persze (mondja nevetve – a szerk.), de komolyra fordítva, nagyon szívesen emlékszem vissza arra az időszakra, fantasztikus fél év volt.

Most mi volt az első gondolatod, amikor megkerestek a klubtól?

Pont az jutott eszembe, ami akkor játékosként. Úgy tekintek erre a lehetőségre, mellyel fel tudom építeni magam. Úgy érzem, hogy edzőként sokkal több van még bennem, itt minden tökéletesen adott ahhoz, hogy ezt ki is hozzam magamból. Ha nem fog sikerülni, akkor szerintem más szakma után kell néznem (nevet – a szerk.).

Mennyit tudsz előzetesen a csapatról, illetve miként tervezed a felkészülési időszakot?

Láttam már a csapatot élőben, illetve több meccset felvételről. Sokat beszélgettünk ezt megelőzően a vezetőséggel is, hiszen a játékosokat egyelőre jobban ismerik nálam. Az biztos, hogy június 26-án kezdjük a felkészülést, rövid időn belül el kell dönteni azt is, hogy kikre lehet számítani. Három megye I-es év után került fel a KTE a harmadosztályba, az első évben stabilan bennmaradt a klub, de most merészebb célok lesznek kitűzve. Ehhez szeretnénk összerakni egy jó csapatot.

Milyen típusú trénernek tartja magát Zoran Kuntics, illetve mi a filozófiája?

Amikor olvasok a különböző edzőkről, akkor általában megegyezik a filozófiájuk azzal a poszttal, amit játékosként is játszottak. Aki védő, vagy kapus volt az általában a védekező taktikára helyezi a hangsúlyt, aki csatár, az inkább támadni szeret. Én sem vagyok kivétel, szeretném, ha több gólt rúgnánk, mint a mögöttünk hagyott bajnokságban, de jó lenne, ha a csapatra most jellemző stabilitás is megmaradna. Tavasszal nagyon masszívan védekezett a Kecskemét, ez Szabó Tibinek is köszönhető.

Különböző fórumokon már rengeteg drukker gratulált neked, illetve üdvözölt újra Kecskeméten. Mit üzennél nekik így nyitásként?

Ez nagyon jólesik! Mindig jó érzés egy edzőnek, ha megérkezik egy klubhoz, és a szurkolók szeretettel fogadják. Azon fogok dolgozni az első perctől kezdve, hogy ne okozzak nekik csalódást! Sok munka vár ránk, de én szeretnék legalább olyan sikereket elérni ezen a pályán, mint annak idején Tomiszlav Szivics. Többször is voltam akkoriban itt meccseken, sokszor kirázott a hideg, olyan volt a hangulat. Az a célunk első körben, hogy jobban szerepeljünk ebben a szezonban, illetve erősebb csapatot rakjunk össze. Utána meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Nem lesz köztetek nagy a távolság „Tomival”, gratuláltatok már egymásnak?

Igen, gratuláltunk egymásnak a kecskeméti, illetve a paksi szerződéshez. Közel leszünk egymáshoz, ráadásul az élvonalban szombaton lesznek a meccsek, nekünk vasárnap, úgyhogy lesz lehetőség egymást megnézni. Örülök neki, hogy így alakult az életünk!

Szerző: Nyitray András (fotó: Ózdi KSC szurkolói oldal)

Média partnerek
Támogatók