A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Ideiglenes közlekedési rend és információk az FTC meccshez

Vasárnap 14:45-kor a Ferencvárost fogadja csapatunk az OTP Bank Liga 12. fordulójában. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Rendőrség ideglenes közlekedési rendet vezet be, ennek kapcsán is összeszedtünk mindent tudnivalót drukkereinknek.

Jegyek, kapunyitás, beléptetés

Elővételben online, a jegymester.hu oldalon folyamatosan lehet jegyet vásárolni. A szektorok többségében csupán néhány jegy maradt már, így aki nem akar lemaradni, már most vegye meg belépőjét. A mérkőzés napján – amennyiben maradnak belépők még – 13:15-kor nyitnak a kapuk és a pénztárak, így arra kérjük drukkereinket, lehetőség szerint időben érkezzenek a gördülékeny beléptetés érdekében akkor is, ha már rendelkeznek belépővel.

Jegyeket a helyszínen bármelyik pénztárban bármelyik lelátóra lehet vásárolni (például a 2-es pénztárban is meg lehet venni a városi oldalra szóló belépőt), de a jegyvásárlásnál feltétlen figyeljenek arra drukkereink, hogy melyik kapu és oldal felől közelíthető meg szektoruk, ugyanis csak ennek megfelelően működnek a jegyleolvasók. A hazai szektorokat az 1-es, 2-es („A” lelátó) és 4-es kapu jelöli, utóbbi a városi oldal, a „B” lelátó. A jegyeket nem kell bedugni az automatába, elég csak a vonalkóddal lehúzni a leolvasó előtt. Az online vásárolt jegyeket telefonon keresztül is be lehet mutatni. Szurkolói kártya nem kell a hazai jegyvásárláshoz.

Jegyárak az FTC elleni bajnokira:

"A" lelátó:

Normál jegy: 2.500 forint

Kedvezményes jegy (18 év alatt, 65 év felett): 2.000 forint

"B" lelátó:

Normál: 2.000 forint

Kedvezményes (18 év alatt, 65 év felett): 1.500 forint

Gyermekjegy (6 év alatt): Mindkét lelátóra ingyenes, regisztrációs jeggyel.

Mozgássérült belépő (1-es kapu): 1.500 forint

Fizetési eszközök, tiltott tárgyak

A Széktói Stadionban alapvetően készpénzzel lehet fizetni, de a 2-es és 4-es pénztárakban a belépőket bankkártyával is meg lehet már venni. A 2-es pénztárban ez igaz a bérletekre is. A városi oldalon teljes egészében működik már a kártyás fizetési lehetőség.

A mérkőzés folyamán ajándéktárgyak vásárlására is van lehetőség, azonban csak készpénzes formában.

A beléptetés során a kedvezményes jegyeket ellenőrizhetik kollégáink, így mindenképpen legyen egy születési időt igazoló okmány (személyi, jogosítvány, útlevél vagy diákigazolvány) szurkolóinknál. Ennek hiányában a biztonsági személyzet megtagadhatja a belépést az érvényes belépő birtokában is. Aki teheti, érkezzen ezúttal is a tömegközlekedés segítségével. A mérkőzésekre esernyőt továbbra sem lehet behozni, így csapadékos időjárási körülmények esetén esőkabátot hozzanak magukkal drukkereink. A rendőrség utasítására emellett szúró és vágó eszközöket tilos behozni a létesítménybe, ahogy pirotechnikai eszközöket is. 

Időszakos forgalomkorlátozás és lezárások

A Rendőrség munkatársai a Csabay Géza körút - Olimpia utca (szerviz út) kereszteződésétől az Aqua Hotel parkolójáig eső szakaszt 11 órától a mérkőzés kezdetéig lezárják, majd a körút forgalmának korlátozása a mérkőzés ideje alatt feloldásra kerül. A mérkőzés végén – várhatóan 16 óra 30 perctől – a szurkoló táborok elvonulásának biztosítása érdekében a fent jelzett útszakasz ismételten lezárásra kerül.

A mérkőzés kezdetét megelőzően, a hazai és a vendég szurkolók elkülönítése végett a 2-es (hazai) és a 3-as (vendég) kapu között a Kecskeméti Fürdőig, illetve a fürdő Aqua Hotel felöli sarkától a Bóbis Gyula csarnok külső kerítése között kordon kerül kihelyezésre. Ezúton tájékoztatjuk a hazai szurkolókat, hogy a Tatár sori leágazástól a gyalogos forgalom is korlátozva lesz, csak a vendég drukkereket engedik be ebből az irányból a stadionhoz, így aki a Széchenyiváros felől érkezne a meccsre, ezúttal az Izsáki útról becsatlakozva teheti azt meg.

A mérkőzés befejezését követően azon hazai szurkolók, akik a Széchenyiváros irányába szeretnének távozni, csak a vendég drukkerek elvonulását követően tudják ezt megtenni abba az irányba. Amennyiben ezt előbb tennék meg, akkor az Izsáki út felé haladva, a Tatár soron keresztül tudnak kerülni.

Zölddel a vendég, lilával a hazai drukkerek megközelítési útvonalát és parkolási lehetőségeit jelöltük

Parkolás a hazai szurkolóknak, lehetőség szerint használjuk a tömegközlekedést

Aki csak teheti érkezzen gyalog vagy tömegközlekedési eszközzel a találkozóra, parkolóhelyek ugyanis korlátozott számban állnak rendelkezésre. A hazai szurkolók parkolása az Olimpia utca egészén, a Messzi István Sportcsarnokig terjedő szakaszon, valamint a stadion környezetében lévő bevásárlóközpontok közforgalom számára megnyitott parkolóegységeiben lesz lehetséges.  

Vendég szurkolók

A vendégszektorba minden belépő elfogyott, így a helyszínen sem lesz jegyértékesítés. A szektor a Csabay Géza körútról érkezve közelíthető meg. A vendégszurkolók parkolására a Kecskeméti Fürdő parkolójában, valamint a Tatár soron az útpadkán, illetve a volt Tó Hotel területén lévő parkolókban lesz lehetséges a Szabadidőközpont területén belül. A rendőrség két beléptetési pontot is állít a Tatár sori leágazástól, ezeken keresztül csak a vendég drukkereket fogják átengedni. A vendégszektorba a 3-as kapun keresztül lehet belépni, büfé és mosdók üzemelnek. Fizetni csak készpénzzel tudnak a helyszínen a vendég szurkolók.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók