A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Hősies pontszerzés Békéscsabán

A Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Kecskeméti TE HUFBAU a Békéscsaba 1912 Előre vendége volt vasárnap. A hazaiak kezdtek jobban, de emberhátrányban is sikerült végül pontot szereznünk.

A meccs Lukács fejesével indult, aki Pantovic beadásából próbálkozott, de ez nem talált kaput. A 8. percben máris cserélnie kellett Szabó Istvánnak, Rjasko ütközött ellenfelével, aki nem is tudta folytatni a játékot. A 15. percben már pontosabban célzott sajnos Lukács, aki a jobb oldalon meglépő Máris beadását vágta a jobb alsóba (1-0). A folytatásban kevés lehetőség alakult ki, de mindkét csapat nagy elánnal küzdött. A 44. percben Bartha járt közel az egyenlítéshez, legalábbis ami a távolságot illeti, hiszen 11 méterről szúrhatott rá egy közvetett szabadrúgást, de ez lejött a falról.

Szünetben hármat is cserélt Szabó István, ami jól sült el, egyre hatékonyabb lett a kecskeméti támadójáték. Ez Gál kiállítása ellenére is igaz volt, akit a 60. percben küldtek le Horváth buktatásáért. Kettő perccel később már jött is az egyenlítés, Tóth Barna lőtte jobbról középre a labdát, amit a csereként beálló Szuhodovszki vágott a hálóba (1-1). A hajrában sem adták fel a csapatok a támadás lehetőségét, sőt, emberhátrányban sem lehetett panasz a kecskeméti játékra. Nagy szabadrúgása és Szabó átlövése sem volt veszélytelen, majd a 84. percben előbb Tóth Barna próbálkozását védte Czinanó, majd a másik oldalon Varga Szabolcs fejesét hatástalanította Varga Bence, így maradt az 1-1.

Békéscsaba 1912 Előre–Kecskeméti TE HUFBAU 1–1 (1–0)

Békéscsaba, 750 néző. Vezette: Berényi Tamás (Becséri Gergely, Rózsa Dávid)

Előre: Czinanó – Nagy S. (Puskás G., 63.), Farkas M., Bora, Kitl – Horváth P. (Ilyés, 82.), Sipos, Király (Szabó P., 63.), Pantovics (Gránicz, 90.) – Máris, Lukács R. (Varga Sz., 82.) Vezetőedző: Schindler Szabolcs

KTE: Varga B. – Tóth D. (Szabó A., 63.), Gál, Rjasko (Szalai G., 8.), Belényesi, Grünvald – Nagy K., Vágó (Marsa, 46.), Bartha (Katona B., 46.) – Tóth B., Szalai J. (Szuhodovszki, 46.). Vezetőedző: Szabó István

Gólszerző: Lukács (15.) ill. Szuhodovszki (62.)

Kiállítva: Gál (60.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

Média partnerek
Támogatók