A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Horváth Krisztofer: Jólesett a szurkolók szeretete

Horváth Krisztofer visszatérése után nagy ovációban részesült, amikor a Kisvárda ellen beállt, ráadásul a harmadik gólban maga is szerepet vállalt, hiszen szöglete után volt eredményes Szalai Gábor. A Fehérvár ellen már sokkal jobban érezte magát a pályán, napról napra egyre jobb állapotba kerül.

– Egy hónap alapvetően nem nagy idő, de esetedben mondhatjuk azt, hogy mégis igen soknak tűnhet. Milyen volt visszatérni a kecskeméti öltözőbe?

– Igazából olyan minden, mintha el se mentem volna. Nem volt persze könnyű az az egy hónap, ami bizonytalansággal telt, mert nagyon szerettem volna maradni Kecskeméten. A bizonytalanságban az a legrosszabb, hogy én az ilyen helyzeteket egyébként sem szeretem. Külön edzettem egyénileg abban az időszakban, ami nem könnyű, de most már szeretnék minél gyorsabban formába lendülni. Voltak olyan pillanatok, amikor úgy tűnt, hogy nem lesz lehetőségem visszajönni, de szerencsére végül minden jól alakult. Boldog vagyok, hogy itt lehetek.  

– Mennyit változott abban az egy hónapban az öltöző?

– Természetes, hogy egy csapat életében vannak változások, de a légkör ettől nem változott meg az öltözőben. Jöttek új játékosok, de velük is gyorsan megtaláltuk a közös hangot, így a csapategység biztosan adott lesz ebben az idényben is.

– Gyakorlatilag az egész stadion a nevedet skandálta, amikor beálltál a Kisvárda ellen. Hogyan élted ezt meg?

– Nagyon jólesett az a szeretet, amivel fogadtak a Kisvárda ellen a szurkolók, de ugyanilyen jó érzés az is, hogy Szabó István ennyire bízik bennem. Nagy élmény volt így pályára lépni a visszatérésem után, annak külön örültem, hogy a harmadik gólból én is ki tudtam venni a részem.

– A sikeres tavasz után milyen célokkal vágtál neki a folytatásnak?

– Különösebb célt nem tűztem ki, de az mindenképpen előny, hogy most egy egész évem lesz arra, hogy elérjem, amit szeretnék. Tavaly fél év alatt hat gólig jutottam, ezt szeretném túlszárnyalni, a gólok mellett pedig gólpasszokat is hozzátenni a csapat sikereihez.

– Említetted, hogy egyénileg edzettél júliusban, milyen formában érzed magad most?

– Az első meccs nehezebb volt, fel kellet venni újra a ritmust, de a Fehérvár ellen már sokkal jobban éreztem magam a pályán. Eltelt addigra egy hét, újra a csapattal edzhettem, ez mindenképpen előnyömre vált fizikálisan is. Haladok fokozatosan, amennyiben a stáb úgy dönt, akár több időt is tudok vállalni most már.

– Az MTK következik idegenben, hogyan készültük rájuk?

– Ugyanazt tudom mondani, mint bármelyik mérkőzésünk előtt, a felkészülésünk nem változott, csak az aktuális ellenfélre, jelenleg az MTK-ra koncentrálunk. Különösebb titok nincs, a stáb azon van, hogy minél jobban kielemezze ellenfelünket, mi pedig azon, hogy amit kérnek tőlünk, azt a pályán meg is valósítsuk. Stabil csapat az MTK, de két győzelem után bizakodóak vagyunk mi is. Szeretnénk az eddigi jó teljesítményünket átmenteni szombatra, akkor lehet esélyünk ismét egy jó eredményre idegenben.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók