A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Hátrányból fordítva nyertünk Jászberényben

Harmadik nyári felkészülési meccsét játszotta szerdán csapatunk, ezúttal a keleti csoport ezüstérmeséhez, a Jászberényhez látogattunk.

Zoran Kuntics ezúttal is igyekezett forgatni csapatát, több összetételben, több poszton is kipróbálta játékosait. A Jászberény erős csapattal kezdett, szünetben aztán szinte teljes sort cserélt Németh Gyula.

Az első félidő tapogatózó játékkal indult, Kunságinak egy alkalommal nagy bravúrral kellett hárítania egy közeli lövést. A folytatásban Kéri kapott egy komolyabb csomagot, ami miatt le is kellett cserélni, szerencsére azonban az ijedtség volt nagyobb ennél a szituációnál. Az első komolyabb helyzetünk ezt követően Asztalos előtt adódott, aki éles szögből tesztelte a kapust, majd Hegedűs két lövéssel is jelentkezett, melyek azonban nem találtak kaput. A félidő hajrájában Gresó volt aktív, akit előbb Kunsági állított meg a gólszerzésben, majd nem sokkal ezután fölé lőtt. A félidő utolsó sanszát aztán gólra váltotta a Jászberény, szinte az alapvonalról végezhettek el szabadrúgást, amit Süttő lőtt élesen középre, ebbe Pálinkás tette bele a lábát (1-0).

Fordulás után gyorsan fölénybe kerültünk: Babolek, Hegedűs és Vladul előtt is adódott helyzet a gólszerzésre, de a hazai portás kitűnően védett, erre aztán Szöllősi kapufája jött válaszként. A kecskeméti gól ezzel együtt a levegőben lógott, végül meg is született, Hegedűs passza után Grünvald adta be balról a labdát, amit a középen érkező Barna vágott a léc alá közelről (1-1). Az egyenlítés után Babolek is gólt szerezhetett volna, majd Hegedűs lőtt fölé egy lecsorgó labdát, végül aztán Peres szerezte meg a vezetést. Vágó szerzett labdát, majd jó ütemben ugratta ki szélsőnket, aki gólra is váltotta ziccerét (1-2). A hajrában már nem kaptunk gólt, ehhez azonban kellett az is, hogy Kunsági ziccert fogjon, illetve Szöllősi szabadrúgása elszálljon a jobb felső mellett.

Jászberényi FC – Kecskeméti TE 1-2 (1-0)

Edzőmeccs, Jászberény

KTE: Kunsági – Tamaskó, Fehér, Vágó, Grünvald, Hegedűs, Asztalos, Hirman, Kéri, Vladul, Babolek.

Csere: Peres, Szabó G., Urbán, Szabó D., Szalai, Barna.

Gólszerzőink: Barna, Peres.

Zoran Kuntics: A fontos az, hogy ne értékeljük túl ezt a győzelmet. Megint az volt igazából a cél, hogy több poszton is kipróbáljam a játékosaimat, minél jobbam megismerjem a fiatalokat, idősebbeket, régi és új arcokat. Összességében elégedett vagyok a futás mennyiségével is. A Jászberény egy jó csapat, tavaly alig maradtak csak le a Szolnokról, de helyén kell kezelni a győzelmet. Jól álltunk hozzá ehhez a meccshez, mindenki megérdemli a dicséretet.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók