A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Hatékony és jó játékkal vertük a Puskás Akadémiát

Szombat délután az OTP Bank Liga 5. fordulójának nyitómeccsén a Puskás Akadémiát fogadtuk hazai pályán. A nagy melegben lejátszott találkozón 4-1-re győzött csapatunk, így továbbra is hibátlan hazai pályán.

A 6. percben a mérkőzés első helyzetéből rögtön gól született, a vendégek rúghattak szögletet és a kapu előtti kavarodásnál Colley és Plsek főszereplésével átjutott a labda a gólvonalon, azonban a VAR hosszas vizsgálódás után les miatt érvénytelenítette a találatot. A következő próbálkozásra a 20. percig kellett várni, ekkor Colley dőlt rá jól a labdára, éles lövését viszont magabiztosan fogta a KTE kapusa, Varga Bence. A félidő felénél a nagy meleg miatt ivószünetet rendelt el a játékvezető, és ezt követően megszületett az első kecskeméti gól. Horváth húzott meg egy cselt a tizenhatoson belül egy kicsiben elvégzett szöglet után, Slagveer szabálytalankodott vele szemben és a jogos büntetőt a 31. percben Nagy belőtte (1-0). Többször is állt a játék sérülés vagy pontrúgás miatt, így a bíró tíz percet hosszabbított az első játékrész végén, de ez a sok idő nem is telt el eseménytelenül. Előbb Belényesi hibája után Colley léphetett ki ziccerben, de Varga nagyot védett, majd a hosszabbítás 8. percében megduplázta előnyét csapatunk. Ekkor Tóth harcolt ki újabb büntetőt és ezúttal Horváth értékesítette a tizenegyest (2-0). A maratoni hosszúságú, majd egyórás első félidő végén Batik veszélyeztetett szöglet után, de a szünetig több gól már nem esett.

A második félidő első percében egyből szépítési lehetőséghez jutott a Puskás, ugyanis Belényesi Colley elleni szabálytalanságáért a vendégek is tizenegyest kaptak, amit Plsek belőtt (2-1). Szinte azonnal a középkezdés után Horváth került helyzetbe a túloldalon, ám kiszorított szögből az oldalhálóba lőtt. Az 56. percben a Puskás védője, Szolnoki csúsztatott meg egy beadást, a labda veszélyesen ment el keresztben. Az ellentámadásnál remek kontra után ismét betalált a Kecskemét, Zsótér fejjel kiválóan hozta helyzetbe Horváthot, akinek a tizenhatoson kívülről eleresztett bombája védhetetlennek bizonyult Markek számára (3-1). A 65. percben Levi szabadrúgása szállt fölé éles szögből ezt követően. Két perccel később azonban végleg eldőlt a három pont sorsa, miután Horváth kiváló cseleit és lapos beadását követően Tóth az üres kapuba passzolt (4-1). Belül az utolsó tíz percben Zsótér fantasztikus indítása után megint Horváth vezethette rá a védelemre a labdát, majd megjátszotta Tóthot, akinek a lövését blokkolták a felcsútiak. Az eredmény a végéig már nem változott.

Kecskeméti TE – Puskás Akadémia FC 4–1 (2–0)

Kecskemét, 2786 néző, Vezette: Bognár Tamás (Aradi József, Belicza Bence Péter)

KTE: Varga B. – Nagy K. (Májer 70.), Iyinbor (Szabó 40.), Belényesi, Szalai, Leoni – Vágó, Szuhodovszki – Szendrei (Zsótér 46.), Horváth (Nagy O. 82.) – Tóth B. (Pálinkás 82.). Vezetőedző: Szabó István

Puskás Akadémia: Markek – Szolnoki, Golla, Stronati, Maceiras – Batik (Favorov 73.), Plsek – Levi (Ominger 69.), Corbu (Gruber 69.), Slagveer (Komáromi 33.) – Colley. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Nagy K. (31. – tizenegyesből), Horváth (45+8. – tizenegyesből, 57.), Tóth (68.), ill. Plsek (46. – tizenegyesből)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók