A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Győzelem az első felkészülési meccsen

Péntek délután első felkészülési mérkőzését játszotta a KTE HUFBAU, az ellenfél a harmadosztályú FC Dabas volt. A 2x60 perces találkozón két különböző sorral álltak fel a csapatok, szoros első félidő után a másodikban jött ki az osztályok közötti különbség.

Az első játékrész kecskeméti helyzetekkel kezdődött, először Lukács került ziccerbe, majd Nagy próbálkozott 16 méterről, de mindkét alkalommal hárítani tudott Hermány. Negyedóra elteltével a vendégek előtt is adódott egy sansz, de Maka fejesében már nem volt erő. Összességében kecskeméti dominancia jellemezte a meccset, de a Dabas kulturáltan állta a sarat. Szűk félóra elteltével Lukács lépett ki, majd emelni próbált, de egy visszafutó védő mentett a kapu torkából, majd nem sokkal ezután Nagy fejelt kapufát. A 35. percben megtört a jég, Grünvald robogott az alapvonalig a bal oldalon, lapos beadását aztán Tóth Barna pöckölte a rövid alsóba öt méterről (1-0). A folytatásban is akadt hazai sansz, de újabb gólt már nem sikerült szerezni, majd közvetlenül a lefújás előtt Rjasko szabálytalansága után büntetőt ítélt a játékvezető. A tizenegyest Busa váltotta gólra (1-1).

Szünetben mindkét oldalon jött a sorcsere, több fiatal is lehetőséget kapott Szabó Istvántól. Érezhető volt, hogy a Dabas ebben az összeállításban már sebezhetőbb, tíz perc elteltével egy szöglet után Gál meg is szerezte a vezetést (2-1). A folytatásban is a pontrúgásokkal gyűlt meg a vendégek baja, Szuhodovszki minden sarokrúgása életveszélyes volt. A 78. percben Szalai József még a kapufára csúsztatott, de a kipattanót közelről Tóth Dániel bólintotta be estében (3-1), majd 94. percben ismét ő robbant be a legjobb ütemben (4-1). 100 perc elteltével jött az ötödik gól is, Szalai és Katona kényszerítőzött egy ellentámadás végén, majd utóbbi ballal a bal alsóba lőtt (5-1). A Dabasnak is akadt lehetősége a hajrában, de Kersák megfogta Szabó ziccerét, majd a végén Tóth újabb fejesével kialakult a 6-1-es végeredmény.  

KTE HUFBAU – FC Dabas 6-1 (1-1)

Felkészülési mérkőzés

KTE (1. félidő): Varga B. – Buna, Szabó A., Rjasko, Szalai G., Grünvald – Nagy K., Vágó, Bartha – Lukács D., Tóth B.

KTE (2. félidő): Kersák – Hatvani, Győri Á., Gál, Farkas I., Madarász – Szuhodovszki, Marsa, Katona – Szalai J., Tóth D.

Gól: Tóth D. (3.), Tóth B., Gál, Katona ill. Busa

Szabó István: Szeretném megköszönni a Dabasnak, hogy elvállalták ezt a mérkőzést, mert nagyon nehéz az első hétre, főleg péntekre edzőpartnert találni. Kilenc edzés után jött ez a mérkőzés, délelőtt még a konditeremben dolgoztak a srácok. Tudtuk, hogy fáradtabbak lesznek, de ennek ellenére az őszi játékot láttam visszaköszönni az első félidőben. A játékosok kombinatívan, gyorsan próbáltak futballozni, ezt nem mindig tette lehetővé az ellenfél masszív védekezése és a pálya sem. Szép gól lőttünk, sok helyzetet alakítottunk ki, de érthető, hogy ebben az időszakban még több a hiba. Nem az eredménnyel foglalkoztunk, a lényeg az volt, hogy mindenki megkapja a megfelelő terhelést. A második félidő is ebben a szisztémában zajlott. Farkas Istvánt nem szerződtettük újra, de akadnak még sérültek és betegek, így ma tudott nekünk segíteni, hiszen velünk dolgozik nap mint nap, és mindenkinek ugyanannyi időt akartunk adni. Ekkor már ellenfelünk is inkább a második sorával játszott, kiütközött így a különbség, de ekkor is a terhelés volt a fő szempont. Örülök, hogy füves pályán játszhattunk, mert nem biztos, hogy erre a jövő héten is lehetőségünk lesz, noha a bajnokságban ott kell majd. A heti munkával is elégedett vagyok, mert a mérések azt mutatják, hogy jól dolgoznak a játékosok. Bízunk benne, hogy a betegségek és a sérülések elkerülik a csapatot a folytatásban, jövő héten nyolc edzés mellett mérkőzések várnak ránk, így újabb tartalmas időszak előtt állunk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók