Gól 350 nap után, Puskás Zoltán hosszú utat járt be

Puskás Zoltán csereként néhány mérkőzésen már pályára léphetett hosszú sérülése után, de kezdőként először számított rá Gombos Zsolt a Ferencváros ellen. Támadónk még a téli felkészülés során szenvedett keresztszalag szakadást, ami után gyakorlatilag az egész év arról szólt neki, hogy újra felépítse magát. A Fradi ellen szenzációs játékkal rukkolt elő – a kesport.hu a mérkőzés legjobbja díjat is neki adta – ráadásul 350 nap után újra tétmeccsen talált a kapuba.

Egy csatár lételeme a gólszerzés, de feltétezelem, ez a Fradinak lőtt gól most különös jelentőséggel bír számodra. Jól sejtem?

Jól! Úgy gondolom, hogy számomra, illetve a csapat számára is fontos találat volt. Örülök, hogy hamar meg tudtuk szerezni a vezetést!

Átfutott benned a gól után az a hosszú és sok munkával teli út, ami eddig vezetett a sérülésed után?

Természetesen, ezért is futottam ki a gólöröm után erőnléti edzőnkhöz, Buzási Petihez. Azt tudni kell, hogy az ő hozzáértő munkája nélkül nem sikerült volna így a visszatérés. Felnézek rá, biztos vagyok benne, hogy hosszú távon is a csapat segítségére lesz. Persze ez a történet több összetevős dolog volt, pontosan tudom, kiknek köszönhetek nagyon sokat, hálás is vagyok nekik!

Meglepett, hogy még idén a kezdőbe tudtál kerülni?

Hazudnék, azt mondanám, hogy nem lepett meg. Gombos Zsolt pénteken tette fel a kérdést, hogy elvállalnám-e. Egyeztettem Petivel előtte, majd igent mondtam. Nem szeretek habozni, de ezt a választ most át kellett gondolni és beszélni. Az nem volt kétség, hogy a térdem terhelhető, inkább fizikálisan voltam kíváncsi arra, hogy meddig bírom majd. Örülök, hogy tudtam segíteni egy picit, de a győzelem a csapat érdeme!

Tulajdonképpen szinte végig teljesen kézben tartottátok a meccset, te milyennek élted meg a pályán ezt a rangadót?

Jól felkészültünk a Fradiból, a gyors két gól meg is nyugtatta a csapatot. „Toce” (Tóth Dániel – a szerk.) gólja nagyon fontos volt nekünk, de azért nézzük reálisan a meccset, az első harminc percben a Ferencvárosnak is voltak ziccerei. Ilyen a futball, mi berúgtuk a sajátjainkat, ők nem. Összességében a csapat megmutatta az igazi arcát, még így is, hogy voltak komoly hiányzóink. Helyenként jól futballoztunk, emellett nagyon szervezettnek éreztem a csapatot belülről.

Gombos Zsolt a mérkőzés után külön is méltatott, kiemelve, hogy vezére lehetsz ennek a KTE-nek. Feltétezelem ez sem esett rosszul…

Melyik játékosnak nem esik jól, amikor az edzője dicséri? Valóban volt egy beszélgetésünk, ami titkon nagyon feldobott, örülök annak, hogy már idén megkaptam a bizalmat. Szeretnék hasznos tagja lenni a KTE-nek, talán a mentalitásommal vezér is lehetek, de ez még a jövő zenéje. Nagyon sok munka vár még rám, és elsősorban a győzelmek és a gólok kellenek.

Mondhatjuk azt, hogy a november egy kiemelten fontos hónap volt a bajnokságban számunkra, hiszen rengeteg rangadót kellett játszani, ebből hibátlan teljesítménnyel jöttünk ki. Van még hátra egy erőpróba Kispesten, és bizony a Honvéd II. is nagyon jó passzban van. Maradt még tartalék a csapatban egy ilyen erőltetett menet után?

Előzetesen én azt mondtam, hogy sok minden eldől ezeken a meccseken, hogy hol is van a helyünk. Jöttek folyamatosan a rangadók, és a srácok megmutatták! Helyenként jó, helyenként kevésbé jó játékkal, a szerencse is sokszor mellénk állt, de a futballhoz ez is hozzátartozik. A munkának folytatódnia kell, van még egy nagyon fontos meccsünk, a Honvéd szerintem legalább olyan jó csapat, mint a Fradi. Top akadémián nevelkednek a játékosaik, nagyon koncentráltnak kell lennünk, mindenkinek 120 százalékot kell nyújtania. Szeretnénk győzelemmel zárni ezt a mindenkinek hosszú, néhol savanyú 2020-as esztendőt, a nehéz helyzetekben is pozitívnak kell maradnunk, tenni a dolgunkat. Nagy kiváltság számunkra, hogy futballozhatunk, mások a munkahelyükért, na meg persze az egészségükért küzdenek, nekünk 90 percre kell megszakadnunk. Édes tehernek kell lennie ezeknek a meccseknek, már ha egyáltalán lehet ezt annak nevezni. Úgyhogy össze fogjuk kapni magunkat vasárnapra is, és megpróbálunk nyerni a Honvéd II. otthonában!

Szerző: Nyitray András

Média partnerek
Támogatók