Farkas István játékosként búcsúzik, de továbbra is a KTE kötelékében marad

Farkas István egyike azon helyi kötődésű, kecskeméti születésű ikonoknak, akik a város labdarúgásának legnagyobb sikereiből is tevékeny részt vállaltak. Pista szinte teljes karrierjét a városban töltötte, itt mutatkozott be a felnőtt csapatban, az RKSK elleni szezonzárón itt is fejezi be profi pályafutását.

Farkas kecskeméti srácként járta végig útját a felnőtt csapatig, a debütálására 2001. november 17-én, egy Kecskeméti FC – Csepel NBI/B-s bajnoki meccsen került sor. A még csak 17 esztendős ifjonc egy akkori legendát váltott, az 55. percben Czéh László helyére állt be. Balhátvédünk évről évre erősítette helyét a csapatban, egy Rojiknál töltött szezon után után stabilan bejátszotta magát az együttesbe. Időközben a KFC-ből KTE lett, elkezdett körvonalazódni a sikeres jövőkép. Eljött a 2007/2008-as szezon, melynek végén történelmi feljutást ünnepelhetett a klub, ezt követően az NBI-ben is alapember maradt. Karrierje során 56 meccsen 4 gólt szerzett az élvonalban. Részese volt a KTE másik hatalmas sikerének, a 2011-es kupagyőzelemnek is, a sorozatban 5 meccsen lépett pályára.

A kupaarany után az NBII-es Ceglédhez igazolt játékosunk, először még csak kölcsönbe, majd végleg megszerezték. Négy éven át volt kulcsjátékosa a CVSE-nek, majd egy esztendőt Tiszakécskén töltött, mielőtt visszatért volna Kecskemétre a megye I-be, hogy segítsen. A negyedosztályban szinte edzést sem hagyott ki, nemhogy meccset, két év alatt 25 gólt szerzett védő létére, ebből kettőt a Hajdúböszörmény elleni osztályozón. Játékosként az NBIII-ban fejezi be KTE-s pályafutását, nem sokkal 35. születésnapja előtt. Az RKSK elleni bajnoki lesz a 313., egyben utolsó tétmérkőzése kecskeméti színekben, de nem búcsúzik végleg, a KTE kötelékében továbbra is számítanak rá.

Az RKSK elleni szezonzáró bajnoki - egyben Pista búcsúmeccse - vasárnap 17:30-kor kezdődik a Széktói Stadionban. 

Szerző: Nyitray András