A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Értékes pontszerzés Debrecenben

Az OTP Bank Liga 2. fordulójában a Kecskeméti TE a Debreceni VSC vendégeként lépett pályára a Nagyerdei Stadionban. A küzdőszellem megint pontot eredményezett.

A két csapat közös múltja alapján a Debrecen reménykedhetett hazai pályán a győzelemben, persze a régi mérkőzések eredményei a pályán lévő játékosok zömét nyomokban sem nagyon érintették már. Az első percekben tapogatózó volt a játék, de jobbára a Kecskemét tudott több időt tölteni ellenfele térfelén, igaz, ez helyzetekkel nem nagyon párosult. Tóth Barnának volt ígéretesen lecsúsztatott fejese, de Megyeri jól lépett ki, így felszedte a játékszert Djuranovics elől. A Loki főleg bal oldalon volt aktív, Saná egyik nagy bedobása után Baráth elé csorgott le a labda jó 15 méterre a kaputól, de jobbal alaposan fölé-mellé tüzelt. Dzsudzsák lövése vágódott le ezután Szabóról, majd a 15. percben Bárány esett el mellette a tizenhatoson belül, de visszanézés után sem ért ez tizenegyest.

Alig húsz perc elteltével aktívabb lett a Loki, előbb Baráth lőtt 19 méterről a bal alsó mellé, majd Dzsudzsák húzott befelé egy perccel később, jobbal tüzelt, de saját emberéről mellé vágódott a játékszer. A 23. percben Katona szerzett labdát, de az utolsó jó passz hiányzott az akció végén. A 27. percben egy szöglet után Szécsi próbálkozott meg egy ollózással, de ez a kísérlet alaposan elkerülte a kaput. A Debrecen ekkor már mezőnyfölényben játszott, a labdát is jól birtokolták a hazaiak, így a védekezésre helyeződött a hangsúly vendég oldalon.

A 34. percben kecskeméti lehetősége adódott, Szabó ívelte fel a labdát, amit Katona tett le Tóthnak, ő két jó ütemcsel után lőtt is, de egy védőről így is szögletre pattant a játékszer. A félidő hajrájában megint Dzsudzsák lőtt volna távolról, de ezúttal Szalairól pattant le a labda, majd a 45. percben egy ígéretes kecskeméti kontra végén Djuranovics tüzelt ugyancsak jó 25 méterről, de ez sem jelentett veszélyt Megyei kapujára. A négy perces ráadás végére maradt az utolsó lehetőség, Dzsudzsák lőtt rá 23 méterről egy szabadrúgást, mely centikkel a bal alsó mellett hagyta el a pályát, ezután Káprály játékvezető le is fújta az első játékrészt.

A második félidő komoly debreceni nyomással indult, a 48. percben hatalmas helyzetük is adódott, amikor egy felpörgő labdát Varga ütött rossz helyre. Bárány gyakorlatilag az üres kapuval maradt szemben, de nem találta el. A Debrecen folyamatosan bontogatta a széleket, jöttek a beadások, a kecskeméti kapu erős nyomás alatt volt, de a védelem jól állta a sarat. Szabó István alig egy óra elteltével hármas cserével igyekezett frissíteni csapatát, de a hazai nyomás góllá érett. Bódi lövése pattant fel, erre Bárány reagált a leggyorsabban, elsőre Varga még védte fejesét, de kipattanóra a hazai csatár eszmélt leggyorsabban (1-0).

Szabó István újabb cseréket lépett meg, egyből magasabb fokozatra is kellett kapcsolnia az egyenlítés érdekében, ez viszont a kontrákra is jó esélyt adott a Debrecennek. A 76. percben Nagy szerzett labdát a hazai térfélen, majd jól tette azt Szabó elé, aki egy csel után lőtt, Megyeri védett, majd az ismétlés előtt felvágták, amiért azonnal jött a büntető. Bár sokáig nézték vissza videón, a döntés érvényben maradt, Szabó pedig kilőtte a bal alsót (1-1). A hajrában nagyon nagy lett az iram, a hazaiak mindenképpen be akarták vinni a második gólt, de akadtak vendég lehetőségek is. A hajrában előbb Ferenczi találta el kapufát, majd a vonalon sikerült mentenünk, míg a másik oldalon egy jó támadás végén Banó-Szabó visszatett labdája után Szabó is a bal kapufát találta el. A 94. percben még újra a kapu torkában álló Szalainak kellett menteni, de sikerült kivédekezni a hajrát, így megvan a KTE második pontja is az élvonalban.

Debreceni VSC – Kecskeméti TE 1-1 (0-0)

Debrecen, 4724 néző. V: Káprály (Szalai B., Becséri)

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Romancsuk, Deslandes, Saná – Sós (Kundrák 62.), Dzsudzsák, Baráth, Bódi (Ferenczi 75.) – Szécsi, Bárány. Vezetőedzó: Joao Janeiro

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi, Szalai G., Grünvald (Zeke 62.) – Katona B. (Katona M. 62.), Vágó (Meszhi 71.), Szuhodovszki (Banó-Szabó 62.) – Tóth B. (Szabó L. 71.), Djuranovics. Vezetőedző: Szabó István

Gól: Bárány (67.) ill. Szabó L. (79. – büntetőből)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: dvsc.hu)

Média partnerek
Támogatók