A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Elhunyt klubunk korábbi bajnok kapusa, Nagy Zsolt

Mély fájdalommal értesült róla klubunk, hogy életének 55. évében, rövid lefolyású, súlyos betegség után elhunyt korábbi kitűnő kapusunk, Nagy Zsolt, aki meghatározó tagja volt a 2008-as bajnokcsapatnak. 

Nagy Zsolt karrierje Székesfehérváron indult el 1981-ben, ahol olyan Vidi legendáktól tanulhatott, mint Disztl Péter és Koszta János. Megszállott volt saját bevallása szerint is, hatalmas motivációval és lelkesedéssel igazolt Kecskemétre 19 évesen a KSC-hez 1987-ben, ahol felnőtt karrierje első éveit töltötte. Mint később kiderült, új otthonra is lelt ezzel a döntéssel. Egy mezőtúri és egy szegedi kitérő után került Tiszakécskére, ahol hatalmas sikert elérve az NB I-ig is eljutott az együttessel, 22 mérkőzésen kapott a legmagasabb osztályban lehetőséget. Ezt követően visszatért Kecskemétre, ahol egy csongrádi és egy kiskunhalasi időszakot leszámítva, egészen 2008 nyaráig védett. Ahogy a legtöbben emlegették, „Sas” 40 évesen jutott el a csúcsra a KTE színeiben, hiszen a nagy tavaszi menetelés során minden győztes bajnokin védett a történelmi bajnoki címig és feljutásig vezető úton az NB II-ben.

Pályafutását ezt követően Ladánybenén fejezte be, majd kapusedzőként találta meg a helyét a sportágban. Ceglédről indulva szeretett klubjainál segítette végül a kapusok munkáját. Tiszakécskén és Kecskeméten is nagyon szerették, legyen szó akár fiatalokról, akár felnőtt hálóőrökről. Az előző idényben tartalékcsapatunk stábjában, idén pedig újra a tiszakécskei NB II-es csapat mellett dolgozott már nagy lelkesedéssel, egészen betegségéig. 

Klubunk ezúton szeretné őszinte részvétét kifejezni Nagy Zsolt családjának, aki örökre beírta magát a KTE históriás könyvébe. Legenda, akinek emlékét megőrizzük.

Nagy Zsolt emlékére péntek este 18:00-kor közös gyertyagyújtást tart klubunk a Széktói Stadion főépületénél. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók