A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Belényesi Csabának jól ment a múltban a Soroksár ellen

Csapatunk péntek este 20:00-kor a Soroksár vendége lesz a MOL Magyar Kupában. Belényesi Csaba kellemes emlékeket őriz még az NB II-ből a „Sori” elleni meccsekről, hiszen mindkét találkozón betalált, ráadásul egy gólpasszt is jegyzett. Nehéz csatára számít NB II-es riválisunk ellen, de szeretne a végén továbbjutni.

– Az NB II-ben mindkét alkalommal bevetted a Soroksár kapuját, ráadásul az idegenbeli meccsen egy gólpasszt is jegyeztél a győztes gól mellett. Minek köszönhető, hogy ennyire kijött a lépés neked ellenük?

– Csak a véletlen műve ez, hogy pont így jött ki, tudatosan nem alakulhatnak így az események. Mindkét találkozón pontrúgás után voltam eredményes, egész egyszerűen engem találtak meg ezeken a meccseken.  

– Milyen emlékeid maradtak a mérkőzésekről?

– Az biztos, hogy az idegenbeli találkozón hatalmas szél volt, ami befolyásolta a mérkőzést is. Ahogy említetted már, ott a gólom mellett volt egy gólpasszom is, ami szintén megmaradt bennem, hiszen ilyen ritkán történik velem. A hazai találkozó azért volt fontos mérföldkő számunkra, mert az volt az első sikerünk az NB II-ben, ráadásul öt gólt szereztünk. Jó kiindulási alap volt ez számunkra a folytatáshoz.

– Erős NB II-es csapatról beszélünk, mire számíthatunk tőlük?

– Egy jó erőkből álló Soroksárról van szó, mely mindig stabil volt a másodosztályban. Tudjuk, hogy milyenek az NB II-es klubok, hiszen mi is sokáig futballoztunk ott, de szokásunkhoz híven természetesen fel is térképeztük őket. Az esetleges hibáikat igyekszünk megtalálni, mert semmiképpen sem szeretnénk félvállról venni ezt a kupameccset.

– A kupa mindig egy más hangulatú sorozat, ahol előfordulnak meglepetések is. Neked milyen emlékeid vannak a múltból?

– Ami egyből beugrik, az a Debrecen elleni sikerünk, amikor még NB II-es csapatként tudtuk őket hosszabbításban búcsúztatni. Jó hangulatú mérkőzés volt, az akkori lehetőségek szerint telt ház előtt. Nekem a Honvéd elleni találkozó is ide vehető, mert akkor is sikerült a kapuba találnom, még ha a továbbjutás nem is jött össze. Kellemetlen emlék a tavalyi, győri kiesésünk, de ebből tanulva nagyon bízom benne, hogy most máshogy alakul számunkra ez a kupameccs.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók