A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Belényesi Csaba: Jó visszajelzés volt az első meccs

A Mezőkövesd elleni 3-0-os siker során a védelem is tökéletesen látta el feladatát, szükség is volt már egy magabiztos teljesítményre, hiszen utoljára tavaly augusztusban nem kapott gólt csapatunk bajnokin. Belényesi Csaba bízik benne, hogy ez a jó forma tovább is kitart majd tavasszal, így csütörtök este 20:00-kor a DVTK ellen is. 

– Sokszor elmondtátok, hogy a kapott gólok számával nem vagyok elégedettek, a Mezőkövesd ellen viszont hosszú idő után újra lehúztátok hátul a rolót. Ilyen rajtról álmodtatok?

– Maximálisan elégedett vagyok, mert nagyon sok idő telt el azóta, hogy utoljára nullára hoztunk hátul egy meccset. Télen nagy hangsúlyt fektettünk erre, ha nem is az alapoktól, de azért tüzetesen végig mentünk mindenen, sokat gyakoroltuk a védekezést csapatszinten és kifejezetten a védelemmel is. Ilyen szempontból egy jó visszajelzés volt az első mérkőzés. Bízom benne, hogy ez egy jó jel, mert tényleg sok energiát fordítottunk erre, remélhetőleg meg tudjuk őrizni ezt a stabilitást.

– Mennyivel könnyítette meg a dolgotokat az, hogy igen korán biztos előnyt sikerült kiharcolni Mezőkövesden?

– Az első tíz perc a tapogatózásról szólt, kifejezett játék nem nagyon alakult ki. Ahogy jött a gyors két gólunk, azzal kaptunk mi is egy önbizalmat és lendületet. Amikor Alex befejelte a harmadikat, érezhető volt, hogy 3-0-nál más a játék képe. A stabil védekezést utána is tartani tudtuk kontrákra berendezkedve.

– Ősszel a DVTK nyerni tudott ellenünk, az a meccs mennyire élénk emlék még?

– Természetes, hogy ilyenkor benne van az emberben, hogy jó lenne visszavágni. Kellemetlen vereséget szenvedtünk, volt egy meccstervünk, de a gyors büntető miatt az egészen hamar felborult. Rosszul sült el az a találkozó, jó lenne ezt is feledtetni. Jó csapatról van szó viszont, vannak kreatív és gyors támadóik, érkeztek új játékosok is, akik még némileg sötét lónak számítanak. Láttuk a Debrecen elleni meccsüket, ahol akár emberhátrányban is a maguk javára tudták volna fordítani a találkozót. Stabil csapatról van szó, de ahogy mindig, most is maximális alapossággal készülünk.

– Mennyi pluszt ad számotokra, hogy ez lesz az év első hazai meccse?

– Nagyon vártuk már, s noha ezúttal hétközi fordulóra esik, bízunk benne, hogy sokan kijönnek majd buzdítani minket, utólag pedig meg tudjuk hálálni a bizalmat, amit már Mezőkövesden is megkaptunk.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók