A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Beharangozó: A második Szentlőrincet fogadjuk

Vasárnap 13:30-kor a Szentlőrinc SE lesz az ellenfelünk a Széktói Stadionban, mely eddig 7 győzelemmel és 4 döntetlennel, veretlen teljesítménnyel követi az éllovas PMFC-t.

Tavaly 1-0-os vendég siker született a Széktóiban, jó lenne ezért visszavágni 

A Szentlőrinc kerete nyáron alaposan átalakult, rengeteg távozója és érkezője is volt a Szeged-Grosics mögött második helyen befutó gárdának. A klub vezetése meglepő módon ráadásul edzőváltásra szánta el magát, Turi Zsolt helyére az a Gombos Zsolt érkezett, aki a Nagykanizsát feljutotta a harmadosztályba, majd a ZTE másodedzőjeként is bajnok lett. Átalakuló keret ide, sok értékes távozó oda, a Szentlőrinc idén sem lassított le, ráadásul a PMFC mellett egyedüliként még veretlen a mezőnyben. Ellenfelünk legutóbb a Monorral játszott 0-0-os döntetlent, ez az eredmény egyébként talán papírforma is volt esetükben. Eddig a második legkevesebb gólt kapták a PMFC után (6), így a kiemelkedőnek nem mondható 15 szerzett gólt is elég volt nekik a meneteléshez. Gombos Zsolt most is őszinte, ugyanakkor stabil játékot vár csapatától:

„Tiszteljük nagymúltú ellenfelünket, mely remélhetőleg szép jövő elé is néz. Jó csapatnak tartom a Kecskemétet, jó játékosokkal, úgyhogy figyelmen kívül is kell hagynunk a tabellán elfoglalt helyüket. Még mindig hullámvölgyben vannak, de ebből bármikor elkezdhetnek kijönni. Mi a saját játékunkra fogunk törekedni, ami egy őszinte támadófutball, eközben szeretnénk megtartani hátsó stabilitásunkat is, alkalmazkodva az ellenfélhez. Eddig minden meccsen elégedett voltam a játékosaim hozzáállásával, jó erőben vagyunk, felkészültek, most is győzni szeretnénk.”

Nincs mit tagadni, az utóbbi hetekben erős hullámvölgybe került Zoran Kuntics csapata, hiszen legutóbbi öt fellépésünk során csak egy győzelmet sikerült aratnunk. A Dabastól és a Dunaújvárostól elszenvedett 1-0-os vereségek után a csepeli döntetlen is csalódással ért fel a Kelen ellen. A legnagyobb probléma az ellenfél kapuja előtt mutatkozik, hiszen kétszer is gólképtelenek maradtunk, míg pontrúgásokból rendre gólokat kaptunk. Talán nem is véletlenül mondta azt vezetőedzőnk, hogy elsősorban a saját árnyékunkon kellene végre túllépni:

„A Szentlőrinc folytatta tavalyi jó szereplését, annak ellenére, hogy pár játékos elment. Újra tudtak megfelelően igazolni, eddig veretlenek, ez önmagában bizonyítja, hogy egy jó csapatról van szó. Nekünk a legfontosabb feladatunk az, hogy elsősorban magunkat győzzük le. Én tartom azt, hogy az NBIII-as mezőnyben bárkit képesek vagyunk legyőzni, de ehhez először az kell, hogy saját magunkkal kerüljünk tisztába. Kettő ellenfelünk lesz tehát, a munka egyébként a szokásos mederben zajlott, jól dolgoznak a fiúk. Szeretném, ha végre az edzéseken elvégzett munka vasárnap is kijönne, akkor senkitől sem kell tartanunk.”

Emlékeztetnénk drukkereinket, hogy hajnalban óraátállítás is lesz (hajnal 3-kor 2-re húzzuk vissza az órákat), ennek tükrében készüljenek a találkozóra. A kesport.hu jóvoltából a mérkőzést élőben is követhetik azok, akik nem tudnak a helyszínen szurkolni csapatunknak, célszerű ehhez feliratkozni a Kesport TV Youtube csatornájára.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók