A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Banó-Szabó Bence: Csúsznunk és másznunk kell a sikerért

Banó-Szabó Bence tavaly a keret legrutinosabb tagjának számított érkezését követően az NB I-es meccsek tekintetétben, 5 gólja, valamint 12 gólpassza is azt mutatja, gyorsan megbirkózott az elvárásokkal. A helyzet változatlan, továbbra is készen áll erre a szerepre, a várhatóan nagyon nehéz nemzetközi kupameccsek előtt. 

– Ez már a harmadik felkészülés volt, amit édesapád irányításával csinálhattál végig Kecskeméten. Sikerült mostanra megszokni azt a tempót, amit a munka során mindig megkövetel, vagy tud még meglepetést okozni?

– Ez a harmadik felkészülésem már a csapattal, a stábbal, illetve apával. Most már elmondhatom, hogy kezdek hozzászokni az ilyenkor szokásos elvárásokhoz. Lekopogom, sokkal könnyebben veszem a fizikális terhelést, mint amikor egy évvel ezelőtt először csöppentem bele. Ez nem azt jelenti, hogy könnyebbek lennének az edzések, éppen ellenkezőleg. Nagyon kemény volt a nyári munka, ami abszolút a mi javunkat szolgálta, pont emiatt élveztem is ezt az időszakot. Ilyenkor jönnek a visszajelzések, hogy miben kell fejlődnünk, illetve visszakapjuk azt az erőt, ami a szezon során feltétlen szükséges. Őszintén mondhatom, alig várom, hogy kezdetét vegye a szezon.

– Az felkészülési meccsek ugyan a munka részét képezik, de azt elmondhatjuk, szinte kivétel nélkül sikerrel vettétek őket. Számít ez az önbizalom szempontjából?

– Abszolút. Egy mérkőzés mindig jó visszajelzés, hogy lássuk azt, hol tartunk a munkában. Meccseket játszani és győzni mindenki szeret, ezzel én is így vagyok. Örülök, hogy szinte mindig nyerni tudtunk, de ilyenkor is láttuk az esetleges hibákat, utólag ezeket át is beszéltük is kielemeztük a videózás során. Tudjuk, hogy miben kell fejlődjünk, de persze az is fontos volt számunkra, hogy lehetőség szerint jó eredményekkel zárjuk a meccseket, ha már pályára léptünk.

– Azt látni, hogy te hol tartasz, amióta visszatértél Kecskemétre. A Nemzeti Sport az év mezőnyjátékosának látott az osztályzatok alapján, lőttél 5 gólt és kiosztottál 12 gólpasszt, utóbbi a legjobb mutató volt az egész mezőnyben. Mire vagy a legbüszkébb az előző idényből?

– Természetesen arra, hogy kecskeméti születésű játékosként részese lehettem annak, hogy klubrekordot állítottunk fel az ezüstérem megszerzésével. Ezt soha nem fogom elfelejteni. Egyénileg az a legnagyobb boldogság számomra, hogy amilyen mélységből jöttem, olyan magasságokba jutottam el az előző idényben. Két évvel ezelőtt ágyban fekve néztem a NB I-es meccseket, arra vágyva, hogy milyen jó lenne már játszani, most pedig már akár a stadionban, akár a TV előtt ülve engem bíztattak rengetegen. Ezt az utat bejárni fantasztikus érzés volt.

– Tavaly a legrutinosabb NB I-es játékosa lettél a keretnek, idén ezt a nemzetközi kupában szerzett tapasztalat alapján is fontos lesz. Érzed az ezzel járó vezérszerepet?

– Igen, én is sokat gondolkodtam már ezen, hogy talán szüksége lehet arra a társaknak, hogy megosszam velük a saját tapasztalataimat. Mindenki fegyelmezetten és alaposan készül az Európa-konferencialigára, készül az ellenfelekből, becsületesen teszi a dolgát a társaság. A pályán természetesen igyekszem továbbra is segíteni, illetve ha kérdeznek, akkor szívesen beszélek azokról a tanulságokról, amik akár már az első körben visszaköszönhetnek.

– Nagyon éles meccseket is megvívtál a nemzetközi porondon, elég csak a Craiova elleni találkozókra visszagondolni, amiken még a Honvéd színeiben léptél pályára. Milyen emlékek ugranak be először?

– A legfontosabb nyilván az első gólom. Ez örök emlék, ráadásul jobb lábbal szereztem, ami nálam ritka. Ide kell sorolni persze a Craiova elleni meccset is, amikor 30 ezer néző előtt játszottunk Magyarországot is képviselve. Végig emberek tudtunk maradni a pályán akkor is, amikor ez nem volt könnyű. Büntetőkkel búcsúztunk csak, összességében jól helytálltunk.

– Riga vagy Reykjavik? Számít egyáltalán?

– Egy dolog biztos, hogy mindenképpen nehéz dolgunk lesz, nemzetközi szinten egyetlen találkozó sem könnyű. Mindkét csapatra készülünk, készültünk eddig is, péntekre aztán eldől, hogy ki lesz az, akire fókuszálnunk kell. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy jövő csütörtökön jól kezdjük a szezont hazai pályán.

– Nagyon valószínűnek látszik, hogy telt ház előtt kezdhetitek a szezont, úgy, ahogy befejeztétek azt hazai pályán. Mennyi pluszt ad ez a KTE történetének harmadik nemzetközi kupameccséhez?

– Fantasztikus dolog, hogy majdnem természetes állapot, hogy Kecskeméten telt házról beszélhetünk. Hatalmas szeretet vesz minket körbe, akár a kissrácokról beszélünk itt a Széktóiban, akár az idősebb drukkerekről, akiknek mindig van egy-két jó szava hozzánk az utcán. Nekünk ezt az erőt kell magunkba szívni, hogy ne legyen előttünk verhetetlen ellenfél. Csúsznunk és másznunk kell majd, hogy ezt a két meccsből álló párharcot sikerrel vegyük, de állunk elébe, mindent meg fogunk tenni.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók