A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Banó-Szabó Bence az év mezőnyjátékosa a Nemzeti Sportnál

A Nemzeti Sport több évtizedes hagyománya, hogy a szezon végén a mérkőzéseken szerzett osztályzatok átlaga alapján, megválasztja az év játékosát a lap. Idén sem történt ez másként, az eredmény végül kecskeméti sikert hozott, hiszen Banó-Szabó Bence lett a legjobb mezőnyjátékos az érdemjegyek alapján. 

A 2022/2023-as idény 33 fordulójában összesen 377 labdarúgó lépett pályára (hattal több, mint az előző kiírásban), de a ranglistára csak 134 futballista – nyolc kapus és 126 mezőnyjátékos – került fel, azok a labdarúgók, akik a mérkőzések felénél eggyel többször, azaz legalább 17 bajnokin értékelhető teljesítményt nyújtottak. Pontazonosság esetén a több értékelhető teljesítmény rangsorolt – írja a Nemzeti Sport a teljes lista kapcsán. 

Banó-Szabó Bence 6.103-as pontszámot ért el, aminél csak a legjobb kapus, Dibusz Dénes (FTC) ért el magasabbat (6.150). A mezőnyjátékosoknál Dzsudzsák Balázs (DVSC) és Varga Barnabás (Paks) fért még fel a dobogóra, míg a hálóőröknél Demjén Patrik (ZTE) és Varga Bence követi Dibusz Dénest. Ami a további KTE játékosokat illeti, Horváth Krisztofer a 6., Szuhodovszki Soma a 7., Szalai Gábor a 9. a teljes listát tekintve, de Nagy Krisztián, Vágó Levente és Belényesi Csaba is bekerült a top 20-ba. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók