A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az utolsó pillanatban harcoltuk ki a sikert!

Az NBIII. közép csoport 31. fordulójában a Dabas-Gyónt fogadta a KTE HUFBAU zárt kapuk mögött a Széktói Stadionban. A küzdelmes mérkőzésen a 93. percben harcoltuk ki Puskás Zoltán góljával a győzelmet.

Puskás Zoltán volt a mérkőzés hőse

Viszonylag eseménytelenül telt a mérkőzés első játékrésze, mely egy nagyon korai sérüléssel indult, gyakorlatilag két perc után elvesztettük egyik leggólerősebb játékosunkat, Tóth Dánielt. A szünetig kevés lehetőség alakult ki, az is inkább a jól szervezett vendégek nevéhez volt köthető, a legnagyobb helyzetet Ablonczy hagyta ki a 14. percben, amikor jó lövését Mészáros tolta ki. A 25. percben Grabant zárkózott fel jól a jobb oldalon, érkezett is a hosszún, de a rövid felső fölé durrantott éles szögből.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, de szerencsére első lehetőségünket rögtön gólra váltottuk, amikor Constantinescu szerzett labdát, jól játszotta meg a pálya közepén Károlyt, aki kitűnő ütemben tálalt a bal oldalon érkező Grünvald elé, balhátvédünk végül ballal kilőtte a hosszú alsót (1-0). A vezetés megszerzése után beszorultunk, és a sorban érkező beadások egyikénél Koszót látta szabálytalannak a játékvezető, amiért büntetőt is adott a 78. percben. A labda mögé Ablonczy állt oda, és higgadt is maradt (1-1). A hajrában próbáltuk beszorítani ellenfelünket, de nem alakult ki helyzet, egészen a 93. percig, amikor egy szöglet után Puskás Zoltán vágta be közelről a lecsorgót (2-1).

KTE HUFBAU – Dabas-Gyón FC 2-1 (0-0)

Kecskemét, V: Borbás Bottyán Aurél (Vrbovszki Pál, László István Sándor)

KTE: Mészáros – Koszó, Gál (Asztalos 71.), Szalai – Puskás G., Vágó, Károly, Ludasi (Nagy 79.), Grünvald – Tóth (Puskás Z. 6.), Constantinescu (Pantelisz 79.)

DGY: Megyeri - Száhl, Gaszner, Molnár, Popovics (Szabó 75.), Ablonczy, Peres, Lucz, Karacs (Dunai 75.), Hirman, Grabant.

Gól: Grünvald (58.), Puskás Z. (93.) ill. Ablonczy (79. - büntető)

Sárga lap: Gál (55.), Koszó (77.), Pantelisz (92.), Puskás Z. (94.)

Gombos Zsolt, a KTE HUFBAU vezetőedzője: - Lélektani oldalról nézve ez így nagyon fontos és értékes siker, szakmai dolgokba most nem is mennék inkább bele. Jól szervezett és agresszív csapattal játszottunk, akik ellen egy kicsit kapkodtunk, rohantunk, rossz döntéseket hoztunk, emiatt sem tudtunk annyiszor gólhelyzetbe kerülni. A legfontosabb a három pont volt természetesen. Kevesen vagyunk és egyre fogyunk, most már a szerdai mérkőzésre kell koncentrálni. Itt már nem a szakmai és a fizikális dolgokon van hangsúly, hanem azon, hogy mi van a játékosok fejében, ez lesz a döntő Dunaújvárosban is.

Aczél Zoltán, a Dabas-Gyón FC vezetőedzője: - Csalódott vagyok, mert úgy érzem, hogy többet birtokoltuk a labdát, több helyzetünk volt, pláne az első félidőben, amikor a bajnokesélyest nem engedtük helyzetbe kerülni sem. A második félidőben volt egy tíz percnyi zavarunk, amikor a jó képességű kecskeméti támadósor ki is használta egy bedobás utáni megingásunkat. Utána megint mi domináltunk, jöttek a beadások, amik sok esetben nem sikerültek, de egyenlítettünk, nálunk volt a labda, utána aztán összehoztunk a semmiből egy szögletet, amiből újabb gólt kaptunk. Ez a Dabas-Gyón, mellyel én szeretnék nagyobbat álmodni, de aztán rá kell jönnöm, hogy ilyen lehetőségek mentén maradjunk csak bent. Tisztelettel gratulálok a Kecskemétnek, hiszen a győzelmet nem kell megmagyarázni, sok sikert kívánok nekik! Emellett büszke vagyok saját csapatomra is, hiszen ezzel a játékkal nincs okunk szégyenkezni, még ha holnap az is jelenik meg az újságban, hogy 2-1-re nyert a Kecskemét.

A KTE HUFBAU jelenleg második a tabellán, hátránunk maradt egy pont a szintén nyerni tudó Iváncsa mögött. Szerdán 17 órás kezdéssel Dunaújvárosban folytatjuk a bajnokságot.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók