A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az MTK a hajrában otthon tartotta a pontokat

Az OTP Bank Liga 4. fordulójában az MTK Budapest vendége volt csapatunk. Az inkább küzdelmes és kiegyenlített, mint látványos játékot hozó mérkőzés a tipikus egygólos találkozók forgatókönyvét hozta, amiből a hazaiak kerültek ki győztesen.

Az első jó lövést Szuhodovszki Soma eresztette el a találkozón, aki a 7. percben a bal alsót nézte ki magának jó 25 méterről, de Demjén kitolta próbálkozását. A folyatásban is a távoli lövésekkel próbálkoztak a játékosok, de Bognár és Nagy Krisztián sem talált kaput. Az ivószünet után ismet megélénkült némileg a játék, ezt jelezte Hej fejese is a 30. percben, ami úgy ment fölé, hogy bele is értek. A folytatásban Kiss Bence percei következtek, a 37. minutumban szép cselekkel hozta helyzetbe magát, ám Demjént már nem tudta kicselezni, a hazai kapus lábbal hárított. Az utolsó lehetőség a szünet előtt az MTK-é volt, Németh szöktette a jobb oldalon Kovács Mátyást, de Varga kilépett és hárította éles szögből leadott lövését.

A második játékrészben mindkét csapatnak adódtak jobb periódusai, de igazán nagy helyzetek alig-alig alakultak ki. Az 51. percben Bognár a kevés egyikét a felső lécre bombázta, miután Kovács Mátyás beadására jól érkezett a hosszú oldalon. Zsótér Donát is bemutatkozott a második félidőben, akinek a keresztlabdái új színt hoztak a játékba, de kapura továbbra sem jelentettünk sok veszélyt, Tóth távoli lövésére sem kellett elmozdulnia Demjénnek. A másik oldalon Stieber szabadrúgása nyitotta meg a hajrát, de ez sem találta el a kaput. Amikor már a levegőben lógott a gól nélküli döntetlen, szinte a semmiből talált be mégis az MTK, egy rossz felpasszt Hej szerzett meg, majd távolról lőtt is, a labda Szuhodovszkin irányt változtatva pattant be a bal kapufáról a hálóba (1-0).

MTK Budapest – Kecskeméti TE 1-0 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2319 néző. V: Pillók (Tóth II., Vígh-Tarsonyi)  

MTK: Demjén – Hej, Kádár, Bobál D. – Kovács M. (Kosznovszky 74.), Kata, Thiam (Horváth A. 46.), Bognár I., Kovács P. – Zsóri (Stieber 46.), Németh K. (Végh B. 87.). Vezetőedző: Horváth Dávid

KTE: Varga B. – Májer (Nagy O. 62.), Iyinbor, Belényesi, Szalai, Leoni (Szabó A. 87.) – Vágó, Kiss B. (Zsótér 62.), Szuhodovszki, Nagy K. (Horváth K. 46.) – Pálinkás (Tóth B. 46.). Vezetőedző: Szabó István

Gól: Hej (84.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók