A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Az ellenfél szemszögéből: Szabados Tamás eminens diák lenne

Az NBIII-ban rendre megszólítjuk majd aktuális ellenfelünk vezetőedzőjét a hétvégi meccs előtt, ezúttal Szabados Tamást, a Taksony SE vezetőedzőjét sikerült elérnünk a szombati, hazai szezonnyitó előtt.

A megyei válogatottak regionális tornáján volt szerencsénk megismerkedni télen, akkor már többször is mondtad, hogy a Kecskeméttel nem szívesen találkoznál az osztályozón. Gondolom azért annak már örülsz, hogy az NBIII-ban jöhettek a Széktói Stadionba.

Valóban, nagyon örülök annak, hogy egy ilyen patinás klubbal tudunk kezdeni, egyből érezhetjük, hogy felkerültünk a futball térképére. Egy nagyon szép stadionban, gondolom elég sok néző előtt játszhatunk, hiszen a helyiek is várták már, hogy újra NB-s osztályban szerepelhessen a klubjuk. Én egy nagyon jó csapatnak tartom a Kecskemétet, egy jól felkészült edzővel. Ami biztos, hogy teljesen más stílusú csapatok fognak találkozni, kíváncsian várom, hogy ebből milyen meccs fog kialakulni.

Milyen célokkal vág neki a Taksony a harmadosztálynak?

Egy 4500 fős nagyközségről beszélünk, szerintem már az is nagyon szép eredmény lenne, ha minden izgalom nélkül bent tudnánk maradni az első évben. A „Pilvax Kávéházba” lépünk be, nekünk is fel kell venni a szokásokat, hogy ne nézzenek onnan ki bennünket. Egy stabil csapatot szeretnék, ennek fényében is alakítottuk át a keretet, a régi csapatból összesen 9 ember maradt, úgyhogy megpróbáltuk mi is felvenni a követelményeknek megfelelő szintet. Remélem, hogy sikerül is, bár nem volt túl sok időnk felkészülni, az utolsó héten is még „beesett” három új játékos. Ez nem panasz ugyanakkor, csupán nem biztos, hogy az első fordulókra leszünk készen. Egy ilyen erős mezőnyben nekünk tehát a bennmaradás biztos kiharcolása lehet a célunk.

Mivel lennél elégedett ennek tükrében az első meccs után?

Én eminens diákként már augusztusban be szeretnék iratkozni az osztályba, úgyhogy mindenképpen pontot, pontokat szeretnék. Tudni kell rólam, hogy én akárhova fogok menni, mindenhol győzni szeretnék. Nálam bölcsebbek is megmondták már, hogy a győzelemért utazunk, a vereség pedig jön magától, azt nem tervezi az ember. Ennek szellemében mind a 30 fordulóra úgy készítem fel a csapatot, hogy sikeresek legyünk, aztán az adott meccsnapon mutatott forma, koncentráció eldönti, hogy ez párosul-e pontokkal, vagy tanulnunk kell tovább.

08.04. (szombat): Kecskeméti TE – Taksony SE, 17:00 (Széktói Stadion)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók