A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A szlovén élvonal újoncával találkozunk

Szerdán második nyári edzőmeccsét vívja csapatunk, ellenfelünk a szlovén élvonalba frissen feljutó NK Aluminij lesz.

A kidricsevói klub az előző szezonban a másodosztályban szerepelt, ahonnan viszont sikeres osztályozót követően feljutott a legjobbak közé. Az Nk Aluminij az önálló szlovén bajnokság létezése óta nagy utat járt be, a legalsóbb osztályokból végül 2012-ben jutott fel először az élvonalba, miután másodjára is megnyerte a bajnokságot. Bár azonnal kiestek, 2016-tól 2022-ig újra a legmagasabb szinten szerepelhettek, most pedig egy esztendő után azonnal vissza is tértek oda. Legjobb eredményük egy ötödik hely 2020-ból, illetve a múltban két alkalommal is bejutottak a szlovén kupa döntőjébe, azonban egyik alkalommal sem sikerült azt megnyerniük.

Játékoskeretük nagyon fiatal, nagyjából 22 év körül mozog, a klub összértékét közel 2 millió euróra becsülik. Igaz, a nyári átigazolási időszakban természetesen aktívak, több játékost is igazoltak már. A keretük szinte teljes egészében hazai játékosokra épül, elsősorban horvát légiósokkal kiegészülve.

A mérkőzést szerdán 17:30-kor rendezik, melyről szöveges eseménykövetéssel jelentkezünk honlapunkon, illetve Twitter felületünkön is.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu (fotó: NK Aluminij facebook)

Média partnerek
Támogatók