A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A Pakshoz látogatunk

Szombaton 14:30-kor a Paksi FC vendége lesz a Kecskeméti TE az OTP Bank Liga 18. fordulójában. A tolnaiak a második legtöbb gólt lőtték eddig a bajnokságban, így veszélyes ellenfél várja a lila-fehér játékosokat.

A Paksi FC tavaly az év meglepetéscsapata volt az NB I-ben, hiszen látványosan és gólerősen játszottak a Tolna vármegyeiek, emellett bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe is. A klub alapjátéka nem változott a nyári edzőváltás után sem, Waltner Róbert csapata a második legtöbb gólt jegyezi az idei bajnokságban (30), ráadásul Ádám Martin után újabb gólkirály jelöltjük van Varga Barnabás személyében. A Paks két meccset is lejátszott már ebben a szűk egy hétben, előbb Kisvárdán értek el 2-2-es döntetlent, majd szerdán az FTC elleni halasztott bajnoki pótlására került sor hazai pályán. Az atomvárosiak vezettek is, de végül 3-1-re kikaptak, így a 7. helyről várják a találkozót.

Szabó István csapata jól kezdte a szezont, hiszen a MOL Fehérvár FC elleni 2-1-es siker után nem csak az eredménnyel, de a mutatott játékkal is elégedett lehetett Szabó István, aki a jó egyéni teljesítményeket is dicsérte. Jó hír a szakmai stáb számára, hogy Vágó Levente és Banó-Szabó Bence letöltötte eltiltását, igaz, Nikitscher Tamás pont az ötödik sárga lapját gyűjtötte be, így biztosan pihenni kényszerül. A Fehérvár elleni meccs külön pozitívuma volt, hogy Rjaskó Mihály és Katona Máté is hosszú sérülés után tért vissza, ráadásul már Zeke Márió is nevezve volt a padra. A két együttes legutóbb jó mérkőzést játszott Kecskeméten, akkor 3-1-es hazai siker született végül.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – Törökországban együtt voltunk kint a Pakssal, ők is láthattak minket, illetve mi is őket ennek megfelelően. A Paks játékát eddig ismerve kicsit meg is leptek az idei két meccsükön, főleg a felállási formát illetően. A Fradi elleni meccsüket is megnéztem természetesen, hiszen a Ferencvárossal is hamarosan találkozunk. Öt védővel játszottak, sokszor nagyon mélyen védekeztek, noha az NB I-es mezőnyben a második legtöbb gólt rúgták. Ennek megfelelően kell készülnünk a szombati meccsre. Kimondottan jó csapatról beszélünk, tavaly a szezon kellemes meglepetését nyújtották gólerős támadójátékukkal. Most is tele vannak kreatív játékosokkal, Hahn János személyében korábbi gólkirályuk, illetve Varga Barnabás személyében jelenlegi jelöltjük is van csatárposzton. Sorolhatnám mellettük a többieket is, elég csak Haraszti, Bőle, Sajbán, vagy éppen Szabó Bálint nevét említeni a teljesség igénye nélkül, míg mögöttük Windecker, Papp, vagy éppen Kádár adja meg a stabilitást. Ebből is látszik, hogy egy nagyon rutinos ellenfélről van szó, mely jól használja ki a hazai pálya előnyét. Sokat látok a Paksban, szerintem el is fogják érni a céljaikat. Nekünk ezen a héten egy nappal kevesebb állt rendelkezésre a felkészülésre a vasárnapi meccs miatt, de ez nem kifogás, dolgoztunk becsülettel. Igyekeztünk felkészülni az említett szempontok szerint a Paksra. Bizakodó vagyok, de óvatosnak kell lenni, mert ellenfelünk hazai pályán nagyon veszélyes, ennek ellenére ponttal, pontokkal szeretnénk hazatérni.

Szurkolói információk

A mérkőzésre a jegymester.hu oldalon már meg lehet vásárolni elővételben a belépőket, a hazai klub tájékoztatása alapján az így vásárolt jegyeket kinyomtatva kell bemutatni. Elővételben teljes áron 1000 forintba kerülnek a jegyek, míg a kedvezményes belépők (diák, nyugdíjas, női) 600 forintért vásárolhatóak meg. A helyszínen 1400, illetve 1000 forintra módosulnak az árak. A 12 évesen aluliaknak ingyenes a belépés, de regisztrációs jegyre szükség van ehhez a helyszínen. A vendégszektor és pénztár 12:30-kor nyit ki.

Személyes adatok megadása nem szükséges a jegyvásárlásnál, ugyanakkor valamilyen fényképes igazolvány (személy, útlevél, jogosítvány, diákigazolvány pl.) mindenképpen legyen drukkereinknél. A beléptetés során a rendezők jogosultak ennek ellenőrzésére adott esetben.

A vendégszektorban és pénztárban csak készpénzzel lehet vásárolni, büfé rendelkezésre áll. Parkolni 200 méterre a stadiontól lehet, ezt külön tábla is jelzi, amennyiben a stadion irányából érkeznek a városba drukkereink, jobbra találják. 

A stadion pontos címe: 7030 Paks, Fehérvári út 29. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók