A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A Mezőkövesd ellen szakadtak meg sorozataink

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Mezőkövesd elleni hazai mérkőzéssel folytatta az NB I.-es küzdelmeket a Kecskeméti TE. Bár a KTE rengeteg helyzetet dolgozott ki, betalálni nem tudott, így a vendégek egyetlen góllal jobbnak bizonyultak.

A meccset megelőző órában folyamatosan szakadt az eső, a játékosok a belemelegítés során még a jégesővel is megküzdöttek, ami bár a kezdésre elállt, ám a pálya így nagyon méllyé vált, ami rányomta a bélyegét a taktikai elképzelésekre és a játékra is. Ennek ellenére a 7. percben közel került egy gyönyörű gólhoz a Kecskemét, Nagy beadása után Tóth sarkazta kapura a játékszert, ám Piscitelli hatalmasat védett, majd az ismétlésnél is a helyén volt. A 12. percben Nikitscher hámozta át magát a védőkön, majd a középre passzolt labdáját szembe a kapuval Vágó lőtte a blokkba. A 14. percben a KTE szenzációs kontrát vitt végig, amelynek végén Nikitscher ziccerben mellé bombázott. Az első mezőkövesdi lehetőségre 21 percet kellett várni, ekkor Besirovic tekerését védte Varga Ádám. A 33. percben ismét a matyóföldiek próbálkoztak kontrával, de Babunszki sem tudott túljárni a hazai kapus eszén. A félidő vége Kecskemété volt, előbb a 44. percben Banó-Szabó kapásból lőtt középre egy labdát, amiről Tóth centikkel maradt csak le, majd a következő támadásnál húsz méterről Szuhodovszki fordult kapura, lövőcsele után viszont levágódott a kísérlete Tóth Barnáról.

A második félidőt is lendületesen kezdték, ám az 51. percben Besirovic került helyzetbe, nagy cselt húzott meg a tizenhatoson belül, majd kilőtte a jobb felsőt (0-1). Hátrányban még egy fokozattal feljebb kapcsolt a Kecskemét, az 53. percben Banó-Szabó lőtt távolról mellé, míg három perccel később Katona Bálint került óriási ziccerbe, ám három méterről hiába lőtt, a vendég kapus hatalmas bravúrt mutatott be. Bő negyedórával a vége előtt Nikitscher próbálkozása vágódott fölé, miután jól fordult le emberéről. Mindent egy lapra feltéve támadott a KTE az egyenlítésért, Tóth fejese kerülte el a kaput, majd a hosszabbításban kétszer is nagy tűzijáték alakult ki a saját tizenhatosára beragadó Mezőkövesd kapuja előtt. A Májerről tovább csorgó labdát azonban az olasz kapus hárította, majd újabb bravúrt mutatott be a 95. percben is, amikor a felhúzódó Szalai cselei után a bal alsóba tartó lövését ütötte ki.  

A Mezőkövesd az első csapat, amely a 2022/23-as szezonban győzni tudott a Széktói Stadionban. A KTE sorozatban 18 tétmeccs és 13 hónap után először kapott ki hazai környezetben, ezzel véget ért egy tíz mérkőzésből álló bajnoki veretlenségi sorozat is. 

Kecskeméti TE – Mezőkövesd Zsóry FC 0–1 (0–0)

Kecskemét, 2234 néző, Vezette: Berke Balázs (Horváth Róbert, Belicza Bence Péter)

KTE: Varga Á. – Nagy K. (Katona M. 73.), Vágó, Belényesi, Szalai G., Zeke (Hadaró 73.) – Nikitscher (Májer 86.), Szuhodovszki – Katona B. (Horváth 56.), Banó-Szabó – Tóth B. Vezetőedző: Szabó István

Mezőkövesd: Piscitelli – Zahary, Beriashvili, Lukics, Filip (Lehoczky 74.) – Cseri (Vajda 66.), Babunszki (Márkus 86.), Karnyicki, Besirovic – Molnár G. (Baranyai 86.), Bobál G. Vezetőedző: Kuttor Attila

Gólszerző: Besirovic (51.)

 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók