A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A hajráig egálban voltunk az Eszékkel

Szerdán az NK Osijek vendége volt Eszéken a Kecskeméti TE, a nyári felkészülés negyedik edzőmeccsét játszotta le csapat. A bajnoki hajrára készülő hazaiak érezhetően frissebbek voltak, de egészen a hajráig nem tudtak a kapuba találni, akkor viszont rögtön kétszer is.

Az első félidőben kiegyenlített mezőnyharc alakult ki, az első lövés Kleinheisler nevéhez volt köthető, ő azonban fölé tüzelt néhány jó csel után. A hazaiak hétvégén már bajnokit játszanak, így érezhetően frissebbek voltak, míg a lila-fehér játékosok a terhelés erős szakaszában, egy hosszú út után kicsit fásultabban mozogtak. Az Osijek fölénye ezzel együtt meddőnek bizonyult, lövőhelyzetig sem nagyon jutott el a horvát bronzérmes. A 21. percben Cseberko lőtt mellé egy lecsorgó labdát ballal, majd a másik oldalon hasonló szituációban Banó-Szabó tüzelt kapásból a bal alsó mellé. A 36. percben egy komolyabb KTE helyzetet is feljegyezhettünk, Sági beadása után Tóth feje elől még elütötte a labdát a kapus, de a hosszún érkező Zeke még egy átvételt után tüzelt, Malenica azonban erre is visszaért. A félidő hajárjában az argentin Mierez előtt adódott még egy sansz, de a balról belőtt labdát mellé csúsztatta néhány méterről.

Szünetben a hazaiak cseréltek néhányat, de a játék képe nem sokat változott, meddő hazai fölény alakult ki. Az 58. percben Grzan már nagyon közel járt a gólhoz, de hiába lőhetett viszonylag tisztán öt méterről, csak a lécet találta el. A hajráig továbbra is csendben csordogált a találkozó, részben kényszerű okokból mindkét csapat tíz emberrel futballozott az utolsó húsz percben. A 74. minutumban Djuranovics lőtte veszélyesen középre a labdát, amit már a kapu torkából kellett kivágnia a védőnek. A 77. percben picit a semmiből talált be a nyomás ellenére az Osijek, Mance 22 méterről tüzelt, és labdája utat talált a bal alsóba (1-0). Az eszékiek gyorsan le is zárták ezután a meccset, a 80. percben gyors kontrát vezettek a bal oldalon, majd a beadásra Topcsagics érkezett, aki a léc alá pörgette a labdát (2-0).

Legközelebb szombaton 16 órás kezdéssel Cegléden lép pályára a KTE, ahol a Putnok lesz az ellenfél.

NK Osijek – Kecskeméti TE 2-0 (0-0)

Felkészülési mérkőzés

KTE: Varga B. – Sági, Szabó A., Belényesi, Szalai, Zeke – Nagy K., Vágó, Banó-Szabó – Tóth B., Djuranovics.

Csere: Kersák, Buna, Pejovics, Grünvald, Meskhi, Katona B., Szuhodovszki, Szabó L.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók