A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A hajrában sikerült megnyerni második edzőmeccsünket

A szlovéniai edzőtábor elős edzőmeccsét az NK Alumnij ellen játszotta le Szabó István csapata. Sok lila-fehér helyzet adódott, ami a hajrában végül győzelemmel is párosult.

Szabó István 60 perces terhelést akart adni játékosainak ezen a mérkőzésen, ennek szellemében összesen 120 percet játszottak a csapatok.

Az első félidőt jól kezdte a KTE, alig tíz perc elteltével Banó-Szabó kitűnő lövést eresztett meg 16 méterről, a hazai kapus bravúrral tolta ki a bal alsóból a labdát. A szöglet után is sikerült egy lehetőséget kialakítani, Szalai lapos beadását azonban Katona ballal fölé vágta. Hiába a labdabirtoklási és mezőnyfölény, az Alumnij egy előrevágott labdával kontrát vezetett, Jovanovic pedig belőtte ziccerét (1-0). A folytatásban is megmaradt a meddő kecskeméti mezőnyfölény, egy-egy kósza kontrával próbálta ezt megtörni a mélyen védekező szlovén gárda. Májer beadása után Katona rosszul találta el az egyébként pontos beadást, majd formás támadás végén Szuhdovszki lövésébe vetődtek bele alig 50 perc elteltével. Egymás után jöttek ekkor már a lila-fehér lehetőségek, Szabó lépett be például jól a támadásba, 10 méterről a rövidet célozta, de újabb nagy védést mutatott be a kapus. Egy perccel a szünet előtt Banó-Szabó ugratta ki a védők mögé jobbról belépő Májert, aki azonban a rövid felső fölé lőtt. Az egyenlítés így sem maradt el, Szuhodovszki tekert középre egy pontrúgást, Szalai lövését ismét bravúrral hárította a hálóőr, de Szabó közelről aztán a kapuba passzolt (1-1).

Szünetben sorcsere után folytatódott a találkozó, változatlanul nagy vendég mezőnyfölénnyel. Leoni nagyon aktív volt a bal oldalon, a 73. percben Kovács érkezett a lapos beadására, de nem talált kaput. Két perccel később magát hozta már lövőhelyzetbe Leoni, de 17 méterről kicsivel kapu fölé lőtt. A 81. percben Bodor harcolt ki büntetőt, Pálinkás azonban nem tudta értékesíteni a tizenegyest. A hajrához érkezve már úgy tűnt, a rengeteg helyzet ellenére nem sikerül megnyerni a mérkőzést, a 112. percben Pálinkás fejesét a gólvonalról vágták ki. Maradt azonban még puskapor a végére is, Nagy kitűnően adott be jobbról a hosszúra, ahol Pálinkás érkezett, aki látványos mozdulattal, ballal a léc alá lőtt kapásból (1-2).

NK Alumnij – Kecskeméti TE 1-2 (1-1)

Edzőmeccs

KTE (1. félidő): Varga B. - Májer, Szabó A., Belényesi, Szalai, Katona L. – Nikitscher, Szuhodovszki, Banó-Szabó, Kiss B. – Szendrei.

KTE (2. félidő): Kersák - Nagy O., Szűcs, Iyinbor, Grünvald, Leoni – Meszhi, Bodor, Artner, Kovács K. – Pálinkás.

Gólszerzőink: Szabó A., Pálinkás,

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók