A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

A címvédő FTC-t fogadjuk

Vasárnap a tavalyi bajnok és kupagyőztes látogat a Széktói Stadionba, az OTP Bank Liga 9. fordulójában a Ferencvárosi TC-t fogadja a Kecskeméti TE 16:30-kor a lehetőségekhez mérten telt ház - 2527 fő befogadására van jelenleg lehetőség - előtt. A papírforma ugyan vendég sikert mutat, de nem feltartott kézzel fognak pályára lépni a lila-fehér játékosok.

A Ferencváros parádés szezont fut, mert bár a Bajnokok Ligájában nem sikerült megvalósítani a csoportkörös álmot, az Európa Ligában annál jobban szerepel a gárda. Sztanyiszlav Csercseszov együttese mindkét csoportmeccsét megnyerte eddig, ráadásul hazai porondon is hibátlan, hiszen 6 győztes bajnoki mellett a kupában is sikerrel vette az első kört. A Fradinak ráadásul a sorsolás sem kedvezett, hiszen csupa élcsapattal találkozott eddig az NB I-ben, ennek ellenére kereken hármas gólszerzési átlaggal, csupán egyetlen kapott góllal vezeti úgyis a tabellát, hogy két mérkőzéssel kevesebbet játszott le.

Kecskeméti oldalon sem lehet ok a panaszra, hiszen a válogatott szünetet a harmadik helyen tölthette az újonc, ami önmagában kitűnő teljesítményt. Értékét növeli, hogy Szabó István együttese rendkívül szervezett, csupán Székesfehérváron maradt pont nélkül, emellett három siker és négy döntetlen is összejött. A Széktói Stadion különösen nehéz terep az ellenfeleknek, hiszen a Paks, a ZTE és a Mezőkövesd is pont nélkül távozott, egyedül a Vasas tudott a nyitányon egy egységgel távozni, igaz, akkor a KTE több mint egy félidőt játszott emberhátrányban. A szervezettség és a csapategység eddig is nagy erénye volt a gárdának, erre a Ferencváros ellen hatványozottan szükség lesz.

A két klub a múltban összesen 16 bajnokit játszott egymás ellen, ebből négyszer az NB II-ben találkoztak 2006 és 2008 között. Akkor igazi mumusa lett a KTE az FTC-nek, hiszen három győzelem mellett csupán egy döntetlenre futotta a zöld-fehéreknek ebben a párosításban. Az NB I-es mérleg 2009 és 2015 között már azért a Fradi fölényét mutatja, 7 sikerük mellett 2 kecskeméti győzelem és 3 döntetlen született.

Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője: – A válogatott szünet még a Tiszakécske elleni mérkőzéssel indult el, addig csak a kupára koncentráltunk. Azóta volt két hetünk, hogy a játékosoknak megfelelő pihenőt adjunk a megfelelő fizikális és taktikai felkészítés, teljesítményfokozás mellett. Sokszor elhangzott, hogy volt két hetünk készülni a Ferencvárosra, de mi nem csak ezt a mérkőzést néztük, hanem azt a nyolc bajnokit és egy kupameccset, ami még vár ránk ebben az évben. Mindenki tudja, hogy a Ferencváros az ország legnépszerűbb csapata, ki is magaslik a mezőnyből. Eddigi 6 mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban, csupán egy gólt kaptak, és az is beszédes, hogy kiket és milyen különbséggel győztek le. Ott van a sorban mindkét tavalyi dobogós, a Puskás Akadémia és a Kisvárda, valamint a tavalyi negyedik Fehérvár is. A felkészülésünk egyébként semmivel nem volt másabb a Fradira sem, alkalmazott taktika felkészítés zajlott. Ahogy többször mondtuk már, tudjuk, hogy nagyon jó csapat jön hozzánk, mely akármilyen összeállításban érkezik, nagyon komoly erőt képvisel. Minden erőnkkel azon voltunk és vagyunk viszont, hogy tisztességgel felkészüljünk a vasárnapi meccsre.

Szurkolói információk

A 2022/2023-as szezonban továbbra is csak az „A” lelátó kerülhetett megnyitásra, azon belül is az N, M, L, K, illetve a G, F és E szektorok. Ez egyben azt jelenti, hogy minden széket figyelembe véve, összesen 2527 néző befogadására alkalmas jelenleg a létesítmény, és minden rendelkezésre álló jegy el is fogyott.

A mérkőzés napján a pénztárakban már nem lesz jegyértékesítés, minden jegy- és bérlettulajdonost arra kérünk azonban, hogy érkezzen minél korábban a stadionhoz, hogy a jegyleolvasás és a beléptetés minél gyorsabban és gördülékenyebben haladjon. A kapukat már 15:00-kor kinyitjuk, a korai érkezéssel így a sorok kialakulása is elkerülhető.

Fontos, hogy a megfelelő kapuknál álljanak sorban drukkereink, ugyanis aki rossz kapuhoz áll be jegyével, azt nem tudják beengedni azon az oldalon. A 1-es kapuhoz (Ápoló Klub oldala) az E, F, G, H szektorok tartoznak, míg a 2-es kapuhoz (uszoda parkoló) az N, M, L, K, J szektorok. Olvassák el figyelmesen belépőjüket szurkolóink, mielőtt kaput választanak. A jegyleolvasó kapuknál az automatába nem kell bedugni a jegyeket, elég a vonalkóddal a villogó jegyleolvasó fej előtt elhúzni azt. Kollégáink emellett mobil leolvasókkal is segíteni fogják a bejutást.

A Széktói Stadion büféiben csak készpénzzel lehet fizetni. A létesítménybe esernyőt a biztonsági szabályzat értelmében továbbra sem lehet behozni, esőkabátot ajánlunk helyette szükség esetén.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók