A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

12 debütálót adtunk már ősszel az NB I-nek

Az OTP Bank Liga őszi szezonja több szempontból is izgalmasra sikeredett klubunk számára, de ki kell emelni, hogy mennyi új játékost adtunk az élvonalnak. Ősszel összesen 12 játékos mutatkozhatott be KTE mezben az NB I-ben, többen ráadásul úgy lettek alapemberek még rajtuk kívül, hogy korábban csak percekig jutottak.

Katona Bálint berobbant szinte az NB I-be, az U21-es válogatottba is bekerült

Fontos hangsúlyozni, hogy debütálóink közül szinte mindenki hazai nevelésű játékos, Rjaskó Mihály és Pejovics Danilo kettős állampolgárok, az egyetlen külföldi Uros Djuranovics. Idén mutatkozott be Varga Bence (26 éves), Szalai Gábor (22), Rjaskó Mihály (26), Uros Djuranovics (28), Pejovics Danilo (24), Grünvald Attila (31), Sági Milán (27), Vágó Levente (30), Szuhodovszki Soma (22), Katona Bálint (20), Gréczi Márton (22) és Tóth Barna (27) is az élvonalban. A hazai nevelésű és magyar debütálók tekintetében magasan vezetünk ebben a szezonban a teljes mezőnyt vizsgálva, hiszen kilenc magyar játékos mutatkozhatott be augusztus óta klubunk színeiben az NB I-ben.

Meg kell említeni ugyanakkor azokat a játékosokat is, akik minimális „rutinnal” szerepelnek az NB I-ben, Belényesi Csaba (28) például korábban csak néhány percet kapott Debrecenben, míg nálunk alapember lett, míg Varga Ádám (23) kezdőként korábban nem védett élvonalbeli mérkőzésen, ősszel viszont már négy alkalommal is vele kezdődött összeállításunk, emellett két kupameccsen is bizonyíthatott. Klubunk filozófiája továbbra is az, hogy minél több magyar tehetségnek adjuk meg a lehetőséget a bizonyításra. 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók