A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Több helyzet, stabil védekezés, siker Körösladányban!

A KTE HUFBAU a bajnokság 14. fordulójában az újonc Körösladány otthonában lépett pályára. Csapatunk jó játékkal rukkolt elő, több helyzetet is kidolgoztunk, amiből hármat értékesítettünk.

Gombos Zsolt újra számíthatott három alapemberére, Grünvald Attilára, Kis Balázsra és Vágó Leventére, ami már láthatóan az első perctől kezdve nagy stabilitást adott védekezésünknek. Bár a hazaiak jól becsülték a labdát, már az első percekben nekünk voltak helyzeteink. A 2. percben Tóth húzott befelé, ám ballal mellé lőtt, majd a 10. percben Gál lőtt mellé egy felívelés után ballal. A 15. percben már vezettünk is, Tóth nagy bedobását Kis csúsztatta meg, ezt követően Gál vágta a hálóba a labdát (0-1). Több helyzet követte ezután gólunkat, előbb Grünvald, majd Kis előtt adódott lehetőség, a 26. percben aztán egy formás akció végén Puskás lőtt mellé. A hazaiak a 43. percben jutottak el először a kapunkig, akkor Ilyés lövése vágódott szögletre, de a 45. percben Tóth akár megduplázhatta volna az előnyt, 5 méterről azonban mellé csúsztatott.

Fordulás után a szakadó eső is nehezítette a csapatok dolgát, egy-egy távoli lövést jegyezhettünk fel csak mindkét oldalon. A 61. percben a csereként beálló Lukács szerzett labdát, kapura is tört, de lövését védte Nagy, nem kis bravúrral. Ezzel együtt a 67. percben meglett második gólunk, Károly szögletére Tóth robbant be, és fejelt a kapuba közelről (0-2). Az utolsó húsz percben mezőnyben pattogott már a labda, a hazaiak nem találtak fogást rajtunk, helyzet nem alakult ki. A 88. percben Asztalos lövése ugyan még mellé szállt, de a 91. percben bevittük a kegyelemdöfést, Lukács rúgott hatalmas gólt 16-ról (0-3).

Körösladányi MSK – KTE HUFBAU 0-3 (0-1)

NBIII. közép csoport, 14. forduló

KMSK: Nagy - Krajcsó, Ruzsa, Szabó V., Knyihár, Kisari, Zelenyánszki, Ilyés, Mácsai, Vincze, Pusztai (Vastag 88.).

KTE: Lékai – Gál, Vágó (Hatvani 90.), Kis – Puskás, Károly (Ludasi 85.), Asztalos, Jakab (Pantelisz 90.), Grünvald – Tóth (Szalai J. 90.), Constantinescu (Lukács 55.).

Gól: Gál (15.), Tóth (67.), Lukács (91.)

Fodor Sándor (KMSK): Ellenfelünk az első félidőben végig zártan védekezett, átadták a területet, a megszerzett labdákból kontrákra építettek, amit az első félidőben jól végre is hajtottak. A második félidőben véleményem szerint jobban játszottunk, ellenfelünknek az egész mérkőzésen nem volt kialakított helyzete, de egy bedobás és egy szöglet után tulajdonképpen eldöntötték a pontok sorsát.

Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): Ez volt az a mérkőzés, amivel maradéktalanul elégedett voltam, a srácok mindent beleadtak, megszerveztük a támadást és a védekezést is. Kiemelném azt is, hogy a játékosok most tényleg mindent betartottak abból, amit megbeszéltünk, amire egész héten készültünk. Az első félidő úgy alakult, ahogy szerettük volna, azzal együtt is, hogy volt négy-öt olyan kontra lehetőségünk, amit jobban is befejezhettünk volna, de vezettünk. A második félidőben egy 15-20 percig az ellenfél nyomást helyezett ránk, de ilyen lehet, a cél az, hogy ilyenkor na kapjunk gólt, ami sikerült is. A végén rúgtunk még két gólt, jól szálltak be a cserék is, úgyhogy ez így tökéletes volt.

A KTE HUFBAU október 25-én (vasárnap) 17:00-kor a Szegedi VSE-t fogadja következő meccsén a Széktóiban.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók