A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Lukács Dániel szerint a taktikai fegyelem döntő lehet

Az OTP Bank Liga 30. fordulójában a DVTK vendége lesz csapatunk, a találkozó kapcsán Lukács Dánielt kérdeztük várakozásairól, aki a éppen ellenfelünktől tért vissza Kecskemétre télen, így jól ismeri a miskolciakat. 

– Jól ment neked a Mezőkövesd ellen ebben az évben, összesen három gól és most egy gólpassz, ha a teljes idényt vesszük alapul. Miként tekintesz vissza erre a sikerre?

– Nagyon örültem a gólpasszomnak, hiszen tudtuk, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A Mezőkövesd bennmaradásához már tényleg nagyon jól kellett volna állnia a csillagoknak, nem nagyon maradt esélyük. Teher nélkül játszhattak viszont így, meg akarták mutatni magukat. Amire számítottunk, az ilyen szempontból beigazolódott, de mivel jól játszottunk, sikerült nyernünk. Én is szeretném ezt a szintet tartani, de persze mindig van feljebb.  

– Pálinkás Gergővel egyre többet szerepeltek együtt, hogyan működik a kapcsolatotok a pályán?

– Egyre jobban alakul kettőnk közt a kémia. Korábban mi még nem játszottunk együtt sehol, és itt is mostanában volt arra egyre több példa, hogy kezdtünk. Még szokni kell azt, hogy ki hova szeret mozogni, illetve milyen típusú játékos a másik, de azt gondolom, hogy egyre jobb úton haladunk, hogy még jobbak legyünk.

– Nem kell neked bemutatni az ellenfelet, illetve azt sem, hogy hova megyünk. Milyennek tartod ezt a mostani Diósgyőrt?

– Egy újabb nagyon nehéz meccs vár ránk, egy Debrecen elleni 5-3-as siker biztosan nagy motivációt adott a Diósgyőrnek. Eleve egy nagyon jó ellenfélhez látogatunk, illetve ehhez párosul még egy nagyon jó atmoszférájú, kitűnő stadion, melyben a szurkolók is félelmetes hangulatot tudnak teremteni, ezt én is jól tudom. Nekünk be kell tartanunk azokat a taktikai elemeket, amiket a stáb kér tőlünk, ha ez sikerül, akkor sikeresek lehetünk.

– Négy mérkőzés maradt hátra, milyen célokkal várjátok?

– Bennem mindig az dolgozik, hogy nyerni akarok nyerni, de a csapat is így van ezzel. Csak az adott mérkőzés foglalkoztat minket, most sem beszélünk arról, hogy mi lesz a jövő héten, de szeretnénk a lehető legjobb eredményekkel befejezni az idényt.

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók