A CSAPAT ÉS A HONLAP TÁMOGATÓJA: HORVÁTH ÉPÍTŐMESTER ZRT.

Hátrányból fordítva győztünk a Mezőkövesd ellen

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi első mérkőzésén a csapatunk a Mezőkövesdet fogadta a Széktói Stadionban. Az első gólt a vendégek szerezték, de sikerült fordítanunk, amivel hatalmas lépést tettünk céljaink elérése felé.

A meccs első lehetősége a vendégek előtt adódott, az 5. percben Cseri oldalsó szabadrúgását a kapu előteréből vágták ki a védők, majd maradt támadásban a Mezőkövesd, és Bőle lövése a tizenhatos vonaláról épphogy mellé ment a blokk segítségével. A 10. percben hasonlóan nagy helyzetet láthattunk a másik kapunál, Banó-Szabó beadását Pálinkás fejelte középre és Lukács kevéssel fölé csúsztatta azt. Két minutummal később Leoni beadására Belényesi robbant be, de Kovácsik magabiztosan védett. Ezután Leoni kapáslövése, majd Pálinkás újabb fejese sem okozott nagy veszélyt, a túloldalon viszont megszületett az első gól. A 32. percben a kecskeméti nevelésű korábbi játékosunk, Szalai József érkezett remekül egy beívelt szabadrúgásra és a kapuba fejelt (0-1). Mentünk az egyenlítésért, és ez még a szünet előtt össze is jött. A kövesdi kapu előtti kavarodás után Pálinkás előbb még mellé lőtt, ám a 40. percben egalizáltunk. Helmich nagyszerűen tört előre, Lukácsnak passzolt oldalra, aki egyből visszatette neki, és a remekül játszó középpályás nem hibázott (1-1). Még az első félidőben meg is fordíthatta volna az állást a KTE, azonban Vágó távoli lövése és Pálinkás újabb fejese is mellé ment.

A második játékrészből közel negyedóra telt el, amikor az első komoly helyzet után rögtön bekerült a labda a gólvonalon túlra. Belényesiről fejese Vágóra pattant, majd onnan a kapuba, de végül kezezés miatt a VAR érvénytelenítette a találatot. Ezután Vágó maga fejelt egy szöglet után, majd pályára lépett hosszú sérülése után Nikitscher, aki tavaly májusában játszott utoljára hazai bajnokit. A középpályás egyből kapu elé keveredett, Zeke beadása felé ment, de Beriashvili előbb ért bele és öngólt vétett (2-1). Egy másik cserejátékos, Májer is hamar főszerepbe került, miután remek beadást adott Banó-Szabónak a 70. percben, ám a lövés mellé szállt. Májer ezután maga fejezett be egy akciót, távoli tekerése kevésen múlott, majd a végén Ugrai szabadrúgását védte bravúrral Varga. Itthon tartottuk a 3 pontot, így négy körrel a vége előtt 12 pont az előnyünk „vörös vonaltól”, míg a Mezőkövesd ezzel a vereséggel biztos kieső.

Kecskeméti TE – Mezőkövesd Zsóry FC 2–1 (1–1)

Kecskemét, 2083 néző, Vezette: Zierkelbach Péter (Huszár Balázs, Szalai Dániel)

KTE: Varga – Szűcs, Szabó (Májer 63.), Belényesi, Katona, Leoni (Zeke 46.) – Vágó, Helmich (Nikitscher 60.), Banó-Szabó (Meszhi 90.) – Pálinkás, Lukács (Horváth 60.). Vezetőedző: Szabó István

Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai (Ugrai 74.), Kojnok, Beriashvili, Szivacski – Bőle (Drazsics 63.), Cseri (Nagy 63.) – Szalai (Molnár 74.), Szolgai, Cseke – Kócs-Washburn (Vajda 74.). Vezetőedző: Milan Milanovic

Gól: Helmich (40.), Beriashvili (65. – öngól), ill. Szalai J. (32.)

Sárga lap: Katona (24.), ill. Vajda (87.)

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Média partnerek
Támogatók